Ljubav na prvi zalogaj s ovim jelom neće biti iznenađenje jer će punjena rajčica s mozzarellom i tunjevinom ipak biti nešto što do sada niste okusili
Danas kušajte Punjene crvene košarice i Ražnjiće od jegera
Ražnjići od jegera
30 min/jednostavno/za 4 osobe
Sastojci: 400 g Domaćeg jegera Podravka, 2 žemlje, 200 g malih rajčica, 200 g svježih paprika, 150 g luka, ulje za premazivanje rešetke
Priprema:
Domaći jeger ogulite i narežite na ploške debljine oko 1,5 - 2 cm. Papriku i žemlje narežite na kocke, a luk na četvrtine. Na štapić za roštilj nanižite naizmjenično jeger, paprike, žemlje, luk i male rajčice. Rešetku za roštilj dobro zagrijte, premažite uljem pa na nju stavite pripremljene ražnjiće. Pecite ih sa svake strane 4-5 minuta. Poslužite toplo.
Savjet: Ražnjiće možete ispeći i u tavi.
Punjene crvene košarice
35 min/jednostavno/za 4 osobe
Sastojci: 4 srednje rajčice (800 g), 200 g mozzarelle, 3 mlada luka, 1 EVA Tuna namaz classic (100 g), 1 EVA Tuna fileti u biljnom ulju (115 g), 50 g SMS crnih maslina
Za posluživanje: 4 žličice parmezana narezanog na listiće, 2 žlice narezanog bosiljka
Priprema:
Rajčice operite, odrežite im gornji dio i izdubite ih. Mozzarellu narežite na kockice, mladi luk na kolutiće, a crne masline nasjeckajte. Eva tuna namaz, mozzarellu, luk, crne masline i tunu dobro izmiješajte i tom mješavinom punite rajčice. Svaku punjenu rajčicu poslužite posipanu parmezanom i ukrašeno bosiljkom.
Savjet: U nadjev možete dodati i malo limunova soka.
Savjet nutricioniste, Katarine Pentek, dipl.inž.preh.teh. Nutricionist
Ako za doručak tražite tradicionalan, kvalitetan i ukusan obrok tada na stol stiže jedinstveni i neponovljivi Podravka jeger na ražnjiću u maštovitoj kombinaciji s rajčicom, paprikom i lukom. Za ručak predlažemo rajčice u zagrljaju s tunom i maslinama, blagom mediteranskog podneblja.
Tuna je nutritivno vrlo bogata namirnica, dobar je izvor proteina, minerala i vitamina B kompleksa, a poznata je i po izvoru esencijalnih omega-3 masnih kiselina.
Masline su ukusna, hranjiva i zdrava namirnica kojom lako obogatimo brojna jela.
Nutritivni profil pokazuje da masline su bogate željezom i bakrom, imaju značajne količine vitamina E, a sadrže i cijeli niz fitokemikalija koje značajno doprinose zaštiti organizma.