Jaka toplina će karamelizirati slaninu, učiniti je hrskavom i dati joj jaču verziju njezinog prepoznatljivog okusa. Također, kod prženja ne biste trebali dodavati nikakve začine
Da bude fina i hrskava: Chef s Michelinovom zvjezdicom otkrio je kako savršeno ispeći slaninu
Sami miris slanine u rano jutro dovoljan je da svakoga izmami iz kreveta. Ipak, pripremanje pečene slanine do njezine prave teksture može potrajati dok se ne dovede do savršenstva.
POGLEDAJTE VIDEO: Razlika između dimljene i dimljene suhe slanine
Pokretanje videa...
Neki vole slaninu ispeći diskretno i da ostane gotovo sirova, dok drugi žele da bude prepečena. No profesionalni kuhar Jeff Baker je otkrio odličan recept koji će vam pomoći da slanina bude savršeno pečena i hrskava svaki put.
- Smatram da je najbolji način pečenja slanine na srednjoj do jakoj vatri s malom količinom prirodne masnoće, te prženjem sa svake strane oko minutu. Ako je slanina pravilno sušena i izrezana na dovoljno debele komade, trebala bi se karamelizirati na rubovima. Mast će se sama otopiti, što će rezultirati izvrsnim okusom - rekao je nagrađivani kuhar s Michelinovom zvjezdicom.
Jeff kaže da je svinjska poslastica najbolja kada je hrskava i da ju je zapravo jako jednostavno napraviti. Počnite tako što ćete prvo zagrijati tavu, umjesto da ju sporo pržite.
Jaka toplina trebala bi karamelizirati slaninu, učiniti je hrskavom i dati joj jaču verziju njezinog prepoznatljivog okusa. Jeff smatra da u slaninu ne biste trebali dodavati nikakve začine.
- Po mom mišljenju, ako se sprema na ovaj način, slanini neće trebati nikakav umak za poboljšanje okusa - bit će savršena kakva jest - kazao je, piše The Sun.