Ocijeđenu cvjetaču pomiješajte s pripremljenim umakom. Po potrebi dodatno začinite soli i paprom te nasjeckanim vlascem i uživajte u ovom ukusnom jelu
Cvjetača u umaku od cheddara i mozzarelle - brzo gotovo i fino!
Namirnice u ovom receptu bit će dovoljne za dvoje ljudi, a na pripremu ćete potrošiti petnaestak minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Napunite veliku posudu vodom, posolite je i pričekajte da proključa. Dodajte cvjetove cvjetače pa kuhajte od pet do sedam minuta, dok malo ne omekšaju. U tavi otopite maslac pa dodajte brašno i miješajte minutu, dvije na laganoj vatri. Kad poprimi zlatnu boju, ulijte mlijeko pa kuhajte nekoliko minuta. Dodajte sol i papar, miješajte i pričekajte da se malo zgusne. Maknite vatru s umaka pa umiješajte naribani sir. Dobro promiješajte kako bi se otopio. Ocijeđenu cvjetaču pomiješajte s pripremljenim umakom. Po potrebi dodatno začinite soli i paprom te nasjeckanim vlascem.
Sastojci:
2 manje cvjetače, 100 g maslaca, 60 g brašna, 700 ml mlijeka, 1 žličica soli, ½ žličice papra, 250 g naribanog cheddara, 150 g mozzarelle, svježi vlasac