Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Crveni nosovi i Mario zajedno su od početka: 'Otjerali su tugu i strah iz naše bolničke sobe'

Crveni nosovi i Mario zajedno su od početka: 'Otjerali su tugu i strah iz naše bolničke sobe'
2

Crveni nosovi trenutno posjećuju 124 dječja odjela u 18 bolnica. Osim što su prisutni u bolnici, Crveni nosovi posjećuju i ostale skupine u potrebi za osmijehom - starije u domovima, djecu s teškoćama...

VIDEO

Mario je imao tek deset dana kad je prvi puta susreo klaunove koji su mu tijekom odrastanja donosili osmijeh i radost u danima koje je proveo u bolnici. Njegovu priču podijelila je mama Maja:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Crveni Nosovi VIDEO

- Odmah poslije rođenja Mario je morao ostati u bolnici, a brat blizanac pušten je kući. Bili smo uplašeni i tužni, a onda su nam u bolničku sobu i naš život ušli klaunovi. Započeli su klaunovsku igru i uljepšali nam dan. Susreta je bilo mnogo. Mario je postajao sve veći i znatiželjniji. Na jednom pregledu ponovno smo ih susreli. Čula sam smijeh na hodniku i jako dobro znala da su to klaunovi. Morali smo odmah ići vidjeti što se događa. Nakon tog druženja s klaunovima Mario više nije prestajao pričati o njima. Nije se ni sjećao pregleda koji je imao jer su klaunovi odagnali strah koji je bio prisutan. Nakon tog susreta, kad god idemo u bolnicu, Mario me pita hoćemo li opet vidjeti klaunove, a njegova se želja uvijek ostvari. Trebam li vam opisati sreću koja nastane svaki put kad se klaunovi pojave na vratima bolničke sobe - govori mama Maja.

Od 2010. godine Crveni nosovi i klaunovidoktori u bolnice donose radost i smijeh pretvarajući ih u mjesta igre i dobrog raspoloženja. Boravak u bolnici nikome nije lak, ni emotivno ni fizički. Svaki odlazak i povratak u bolničke sobe nosi sa sobom težinu straha i neizvjesnosti. Nije rijetkost da djecu koja su često na pregledima ili liječenju u bolnici klaunovi prate kroz njihovo odrastanje, pružajući im kontinuiranu podršku i utjehu.

Klaundoktori idu u školu pet godina: Uz naš osmijeh djeca lakše podnose svaku operaciju
Klaundoktori idu u školu pet godina: Uz naš osmijeh djeca lakše podnose svaku operaciju

Crveni nosovi već 14 godina donose neizmjernu radost i smijeh djeci u bolnici prateći ih kroz njihovo djetinjstvo i stvarajući predivne uspomene! Osim što su prisutni u bolnici, Crveni nosovi posjećuju i ostale skupine u potrebi za osmijehom - starije u domovima, djecu s teškoćama i ljude koje su zadesile krizne situacije, poput prirodnih nepogoda i ratova.

I vi možete pomoći da se još više djece bolnice sjeća po klaunovima, a ne po pregledima i bolesti! Podržite rad Crvenih nosova donacijom na www.crveninosovi.hr/#donate.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Mama hajdukovca: Nisam znala da mi je u licu lososova sperma. Baš me briga, meni je pomogla
HRVATICE LUDE ZA TRETMANOM

Mama hajdukovca: Nisam znala da mi je u licu lososova sperma. Baš me briga, meni je pomogla

Tretmani pomlađivanja spermom lososa, za kojim su lude mnoge Hrvatice, mogući su i u Hrvatskoj, a njime je zadovoljna i bivša Miss Universe Renata Lovrinčević Buljan