Oduševite ukućane i goste fantastičnim desertom koji je vrlo jednostavno napraviti, a topi se u ustima. Problema sa pripremom ne bi trebali imati ni početnici u izradi slatkih delicija
Čokoladni kolač koji se ne peče
Sastojci:
Za podlogu:
- 200 g razmrvljenih integralnih keksa
- 80 g rastopljenog nesoljenog maslaca
Za kremu:
- 3 žličice želatine u prahu
- 3 žlice vruće vode
- 250 g krem sira
- 3/4 šalice šećera
- 1 šalica otopljene crne čokolade
- 600 ml vrhnja za šlag
- 2 žličice ekstrakta vanilije
Za preljev:
- 300 g tamne čokolade
- 150 ml vrhnja za šlag
Postupak:
Pomiješajte sastojke za podlogu i utisnite u silikonski kalup koji izgleda kao onaj za muffine. Ostavite sa strane. U posudici pomiješajte želatinu i vruću vodu. Potom izmiksajte krem sir sa šećerom dok ne bude kremasto pa uspite otopljenu čokoladu.
Dobro izmiksajte pa dodajte vrhnje za šlag i vaniliju te promiješajte. U to ulijte želatinu otopljenu u vodi, dobro promiješajte pa stavljajte u kalup, na podlogu od keksa i maslaca.
Ostavite da se dobro ohladi i stisne kako biste kasnije mogli svaki komad izvaditi i staviti na tanjur. Kada ih sve izvadite, napravite preljev - pomiješajte čokoladu sa toplim vrhnjem za kuhanje da se otopi i dobijete finu glazuru (ili kuhajte na pari). Nakon toga, glazuru stavite u hladnjak na desetak minuta, da se malo stisne pa ukrasite kolačiće kako je pokazano gore u videu.