Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Čips od tjestenine: Najnovija grickalica koju je lako napraviti

Čips od tjestenine: Najnovija grickalica koju je lako napraviti

Najbolja stvar kod čipsa od tjestenine, osim nevjerojatnog okusa, jest taj što se lako može prilagoditi bilo kojoj tjestenini, umacima, načinima kuhanja, pa čak i vremenskim ograničenjima

Ukusnih načina za izradu tjestenine definitivno ne nedostaje, ali velika je vjerojatnost da je nikada niste razmišljali prepržiti ili ubaciti u fritezu na vrući zrak i jesti kao međuobrok. Najnoviji trend na TikToku trenutno je čips od tjestenine, a kad isprobate koliko je ukusna tjestenina u ovakvom obliku više nećete posegnuti za vrećicom čipsa iz trgovine.

POGLEDAJTE VIDEO: Studentica kuha brudet od hobotnice

Pokretanje videa...

Dali smo maturantici iz Šibenika 1000 kuna da skuha brudet od hobotnice | KUHARSKI BOOTCAMP VIDEO

Recepata za ovu tjesteninu ima zaista bezbroj, ali priprema je zapravo vrlo jednostavna. Tjesteninu prvo trebate skuhati, zatim je začiniti začinima po vašem izboru, dodati maslinovo ulje i parmezan te ju staviti u fritezu ili ju ispeći na ulju dok ona ne postane hrskava. 

Torta od tjestenine: Prelako, brzo i odlično za cijelu obitelj!
Torta od tjestenine: Prelako, brzo i odlično za cijelu obitelj!

Najbolji dio u čipsu od tjestenine (osim nevjerojatnog okusa) jest taj što se lako može prilagoditi bilo kojoj tjestenini, umacima, načinima kuhanja, pa čak i vremenskim ograničenjima. To je zapravo vrlo svestran međuobrok koji se može pripremiti za nekoliko minuta.

@everything_delish

YOU NEED TO MAKE THESE ✨pasta chips✨ with pesto! Thanks @bostonfoodgram for the inspo! ##pasta ##recipe ##pesto ##pastachips

♬ Bloom (Bonus Track) - The Paper Kites

Većina korisnika TikToka radije radi čips od tjestenine u fritezi na vrući zrak. Ako ju imate, slijedite smjernice @bostonfoodgram. Kuhanoj tjestenini dodajte maslinovo ulje, naribani parmezana i začine. Pecite u fritezi na vrući zrak na temperaturi od 200°C stupnjeva oko 10 minuta, a zatim umočite čips od tjestenine u omiljeni umak i uživajte.

Argan je tekuće zlato za kosu: Pogodno je za sve tipove lasi
Argan je tekuće zlato za kosu: Pogodno je za sve tipove lasi

Ako nemate fritezu na vrući zrak možete ju ispeći i u pećnici. Također možete isprobati prženje tjestenine u tavi, samo pratite recept od @viviyoung3 s TikToka. Stavite biljno ili maslinovo ulje u veliku, duboku tavu, dodajte kuhanu tjesteninu kad je ulje kipuće. Pecite tjesteninu dok ona ne postane zlatna i hrskava, što bi trebalo potrajati oko dvije minute po strani.

Čips od tjestenine u fritezi na vrući zrak ili ona pečena u pećnici metode su kuhanja koje koriste toplinu za isparavanje vlage i stvaranje hrskave teksture, što znači da im nije potrebno puno ulja i tako je ograničena količina dodane masti.

Prženje čipsa od tjestenine u tavi s uljem dodat će dosta masnoće - pa imajte to na umu kad odlučujete kako ćete raditi čips od tjestenine (nisu sve masnoće loše, ali je važno znati razliku između zdravih i ne baš zdravih masti), piše Real Simple.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2
Dnevni horoskop za četvrtak 21. studenog: Vagu čeka slavlje, a Ribe neka paze kako troše...
ZVIJEZDE DONOSE...

Dnevni horoskop za četvrtak 21. studenog: Vagu čeka slavlje, a Ribe neka paze kako troše...

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 21. studenog i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje