Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Cimet snižava šećer, a kefir je izuzetno bogat kalcijem

Cimet snižava šećer, a kefir je izuzetno bogat kalcijem
1

Biljni steroli već se uvelike dodaju mliječnim proizvodima zbog svoje sposobnosti snižavanja kolesterola. Ovih korisnih tvari ima u sjemenkama

Ječam je najučinkovitija namirnica za snižavanje kolesterola, pokazuje istraživanje Sveučilišta Baylor. Ova žitarica snižava “loš” LDL kolesterol za čak 17,4 posto. Dodati je možete juhama ili jesti kao kašu za doručak. Prvi dnevni obrok na osnovi žitarica preporučuje i nutricionistkinja Lejla Kažinić Kreho.
- Žitne pahuljice dobro je začiniti cimetom, koji snižava šećer u krvi te tako djeluje na sprečavanje nastanka dijabetesa tipa 2. Cimet je toliko učinkovit da ga se daje čak i u tabletama. Žitaricama možete dodati i naribanu jabuku ili krušku te šaku orašastih plodova. To je odlična kombinacija koja će energetsku razinu održati stabilnom - kaže ona.
Od mliječnih napitaka najbolji je kefir, pokazalo je istraživanje. Jedna čaša jogurta sadrži otprilike 300 miligrama kalcija, što zadovovaljava trećinu dnevnih potreba za ovim mineralom kod odraslih. Osim toga, kefir je izuzetno bogat korisnim bakterijama koje jačaju imunitet i probavu - sadrži ih čak i više od jogurta.

BRUSNICE ŠTITE OD MOŽDANOG UDARA
Odličan dodatak žitnim pahuljicama su i brusnice. Njihova tamnocrvena boja otkriva da su bogate flavonoidima, tvarima koje pomažu u sprečavanju bolesti - od raka do moždanog udara. Također odlično djeluju na zdravlje mjehura.

INTEGRALNA RIŽA ČUVA ZDRAVLJE
U krajevima gdje je riža glavna namirnica, ljudi mnogo rjeđe obolijevaju od raka debelog crijeva. Jedan od razloga tomu je sastojak riže tricin, koji štiti od te opake bolesti. Tricina ima jedino u smeđoj, odnosno integralnoj riži.

NE ZABORAVITE NA ORAHE
Biljni steroli već se uvelike dodaju mliječnim proizvodima zbog svoje sposobnosti snižavanja “lošeg” LDL kolesterola. Ovih korisnih prirodnih tvari najviše ima u sjemenkama, orašastim plodovima te mahunarkama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'
NEOBIČNA ODLUKA

'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'

Svi znamo da novac ne može kupiti sreću, ali mnogima od nas mogao bi znatno olakšati život, osobito ako bi to značilo preseljenje u dom iz snova, otplatu dugova i prestanak brige oko troškova života