Sastojak iz čili papričice nema okusa, a dodavao bi se u čokoladice i druge slastice te tako neprimjetno sagorjevao kalorije. Ultrazvučni valovi razaraju masne stanice
Čili papričica i intenzivni UZV - novo i bezbolno mršavljenje
U borbi protiv mršavljenja stručnjaci su otkrili da kemijski spoj kapsaicina iz čili papričice, tzv. dihidrokapsaicin (DHC) ubrzava metabolizam tijela te tako troši više kalorija. DHC je ekstrakt koji nema okusa, a znanstvenici smatraju da ga se može uvesti kao dodatak čokoladama, slasticama i gotovim jelima te tako potaknuti mršavljenje. Proizvode s DHC-om najprije treba odobriti Europska komisija.
Da bi DHC imao učinka potrebnu količinu ekstrakta treba izvući iz deset čili paprika. Usporedbe radi, jedna čili papričica može sagorjeti 50 kalorija, što je jednako suhom keksiću.
Ultrazvuk ubija masne stanice
Britanski znanstvenici razvili su i novu ultrazvučnu tehniku mršavljenja. Pomoću nje masne naslage će se razbijati snažnim udarima energije koji će pomicati salo, ali neće oštetiti zdravo tkivo. Ultrazvuk visokog intenziteta ubija masne stanice i kroz tri, četiri mjeseca salo će nestati. Ovaj način mršavljenja pogodan je za iznimno pretile te one koji su uspjeli izgubiti višak kilograma, ali žele izgubiti preostale naslage oko bokova i stražnjice. Cijena se kreće od 12 do 18 tisuća kuna.