Prijatelji su Joelle Mertzel prvotno gledali kao da je 'luda', a ona sada pokušava natjerati sve da promijene smjernice prema kojima se maslac kvari na sobnoj temperaturi nakon tri dana
Cijeli život pogrešno čuvate maslac - mazanje će biti mnogo lakše uz ovu sitnu promjenu
Pogrešno ste skladištili maslac, njegovo mazanje će biti mnogo lakše uz brzu promjenu jedne navike, tvrdi Joelle Mertzel iz Kalifornije koja svima savjetuje promjenu načina pohrane maslaca.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Joelle Mertzel inzistira na tome da maslac treba držati izvan hladnjaka. Ova 49-godišnjakinja kaže da se on ne mora hladiti, već ga umjesto toga možete držati na pultu tjednima. Joelle je naručila laboratorijske testove kako bi dokazala svoju teoriju i sada vodi kampanju kako bi natjerala na promjenu smjernica za ovaj proizvod.
Iako supermarketi prodaju maslac u rashlađenim redovima zajedno s drugim mliječnim proizvodima poput mlijeka i jogurta, odlučna aktivistica poziva sve diljem svijeta da zaborave na hladnjak i stave namirnicu na pult. Primjerice, Dairy UK - trgovačko udruženje za proizvode na bazi mlijeka u Velikoj Britaniji, prije nekih šest godina inzistiralo je na tome da se maslac treba držati na hladnom.
- Maslac svakako treba držati u hladnjaku, a ne na pultu - rekli su tada. Joelle međutim misli da nisu u pravu. Naručila je ankete koje su pokazale da su Amerikanci prilično podijeljeni 50/50 po pitanju skladištenja maslaca.
Ona također inzistira na tome da laboratorijski testovi koje je naručila pokazuju da se maslac ne kvari nakon što je tjednima bio na pultu i kaže da ovo olakšava i njegovo korištenje jer je mekši i bolje se maže nego kad je hladan, piše The Sun.
Joelle je prije nekih 14 godina slučajno izostavila malo maslaca van hladnjaka.
- Ujutro sam mislila da je to kao mlijeko koje će se pokvariti. Pomirisala sam ga i učinilo mi se da je u redu - rekla je.
Njeni prijatelji su je prvotno gledali kao da je 'luda', a ona sada pokušava natjerati sve da promijene smjernice prema kojima se maslac kvari na sobnoj temperaturi nakon tri dana.
- Može ostati vani tri tjedna - inzistira ljubiteljica maslaca.
Stručnjak UK Food Standard Agency Adam Hargreave rekao je 2017. da maslac treba držati u hladnjaku.
- Čuvajte maslac u hladnjaku. Uvijek biste trebali slijediti upute proizvođača. Ovo je više problem kvalitete nego sigurnosti - izjavio je.