Ako želite napraviti savršeni pire krumpir, zaboravite sve što ste mislili da znate i trebate. Poznati chef Tyler Florence objašnjava zašto je pire krumpir u restoranima 3 puta bolji nego onaj pripremljen doma
Cijeli život krivo pravimo pire krumpir - ovako to treba raditi
Ima li boljeg priloga od pire krumpira? Ide uz pečeno meso, gulaše, a za punjene paprike i sarme ni ne postoji drugi prilog.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Chef s Food Networka, najpoznatijeg televizijskog kanala koji se bavi hranom i svime vezanim za nju, Tyler Florence kaže da na potpuno krivi način pripremamo pire krumpir.
Naime, kako bismo dobili savršeni pire, prvenstveno krumpir kuhamo u krivoj tekućini - vodi. Oguljeni i oprani krumpir bi se trebao kuhati u vrhnju u kojem smo ranije rastopili maslac.
Da ne dužimo, ovo je Tylerov recept za pire krumpir:
- U lonac s vrhnjem (cca. 0,5l) dodajte oguljeni, oprani i nasjeckani krumpir, 3 žličice maslinovog ulja i 3 žličice maslaca
- Po želji možete dodati sol, začine ili češnjak
- Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta
- Procijedite krumpire, ali sačuvajte tekućinu u kojoj se krumpir kuhao, i pomalo dodajte u zdjelu s krumpirima
- Propasirajte krumpir
Chef Tyler kaže da je ovo pravi način kuhanja krumpira jer na kraju u samom pireu ostanu svi okusi - krumpira i tekućine u kojoj se kuhao.