Sigurno ste nekad gladni krenuli u kuhinju spremiti si jedan sočan sendvič, a pritom ste shvatili da je kruh iz vaše ladice pljesniv. Da ne biste ostali razočarani, i gladni drugi put, pokušajte s ovim savjetom
Cijeli život krivo čuvate kruh, evo koji je ispravan način za to
Jednostavan i iznenađujući trik može pomoći da kruh duže traje kako ne biste ostali razočarani kada krenete pripremati jelo i shvatite da se pokvario.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Nema ničeg iritantnijeg nego otići napraviti sendvič i ustanoviti da vam se kruh upljesnivio. Ali sada, zahvaljujući britanskom stručnjaku za potrošače Tomu Churchu, postoji jeftini trik kako izbjeći da vam se to dogodi.
I da, ovdje se ne radi o već poznatom savjetu, o stavljanju kruha u zamrzivač. Tom, koji je suosnivač zajednice za uštedu novca, kaže da ako svoj kruh pohranite sa štapićem celera, možete spriječiti da propadne.
- Ako ste ikada uzeli štrucu kruha da biste napravili jelo, i potom otkrili da se upljesnivio, razmislite o tome da stavite komad celera u vrećicu za kruh - predlaže Tom.
Možda zvuči čudno.
- Ali kruh će upiti vlagu koju daje celer i zauzvrat ostati svjež - dodaje Tom.
Pomoću ovog jednostavnog i povoljnog savjeta kruh će duže ostati svjež.
- Vaš kruh neće brzo postati suh i pljesniv, tako da će se vaše šanse da dobijete ukusan sendvič povećati - kaže on.
Celer je možda već dio vašeg popisa za kupovinu, a ako pak nije, ne košta mnogo. Slijedeći Tomov savjet, možda ćete manje bacati hranu i nećete morati dodatno odlaziti po još kruha, prenosi The Sun.
Tom napominje i da rjeđe bacanje, odnosno kupovanje, novog kruha štedi novac.
Podijelio je i još jedan koristan savjet za omiljeno voće mnogih, a radi se o pranju jagoda octom, koje im može produljiti vijek trajanja i do dva tjedna.
- Samo ih operite s jednom šalicom bijelog octa u tri ili četiri šalice vode. Dobro ih osušite i stavite u posudu s papirnatim ručnicima - objašnjava Tom.