Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Chimichurri umak: Argentinski dodatak jelu koji svi obožavaju

Chimichurri umak: Argentinski dodatak jelu koji svi obožavaju

Želite dodati nešto novo vašim jelima? Ovaj argentinski umak će dati vašem obroku poseban okus, a ne treba vam puno vremena da ga napravite

Broj osoba: 4

Priprema: 15 minuta

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Salata od sardina sa slanutkom i skutom 01:32

Sastojci:

1 ljutika, sitno nasjeckana, 1 crveni jalapeño, sitno nasjeckan, 3 - 4 češnja češnjaka, tanko narezana ili sitno nasjeckana, pola šalice crvenog vinskog octa, 1 žličica soli, pola šalice sitno nasjeckanog korijandra, četvrtina šalice sitno nasjeckanog ravnog peršina, 2 žlice sitno sjeckani origano, četvrtina šalice ekstra djevičanskog maslinova ulja

Priprema:

Pomiješajte ljutiku, čili, češnjak, ocat i žličicu soli u srednjoj zdjeli. Ostavite 10 minuta da se okusi prožmu. Umiješajte korijandar, peršin i origano. Vilicom umutite ulje. Premjestite pola šalice chimichurrija u malu zdjelu, posolite i poslužite kao umak. Ako želite ovaj umak iskoristiti za govedinu, stavite meso u staklenu posudu ili onu od nehrđajućeg čelika ili keramike.

Mini pizze za brzinski ručak
Mini pizze za brzinski ručak

Prelijte preostalim chimichurrijem. Pokrijte i ohladite najmanje tri sata ili ostavite preko noći. Meso izvadite iz marinade, osušite i pecite na roštilju. Prelijte chimichurri umak preko mesa sa žara.

EVO LIJEKA ZA DOSADU! POGLEDAJTE MARATON 'TKO MI BOLJE KUHA?':

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4