Krumpir se prvo peče u pećnici a kad se ohladi reže se okomito po pola, izvadi mu se unutrašnjost i dodaje punjenje - sir, nasjeckani luk i slanina, brokula ili mljeveno meso
Četiri odlična načina za pečeni krumpir u kori: S mesom ili bez
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Pregorjeli ste na poslu? To nije samo stvar uma, već okolnosti
Sva su četiri recepta jednostavna i za svaki treba krumpir izdubiti nakon što se ispeče (u kori!) u pećnici i napuniti ga sa smjesom, samo odlučite kakvo vam je punjenje najprimamljivije. Dobar tek!
POGLEDAJTE VIDEO SA SVA ČETIRI RECEPTA:
Pečeni krumpir sa sirom i slaninom
Sastojci (za tri osobe):
3 krumpira srednje veličine
2 žlice maslinovog ulja
2 žličice soli
1 šalica nasjeckanog cheddar sira, plus malo sira za preljev
1 luk nasjeckan na sitno
¾ šalice slanine, nasjeckane
½ šalice kiselog vrhnja, plus malo za preljev
1 žlica maslaca
¼ šalice mlijeka
1 žličica papra
Luk, za posluživanje
Zagrijte pećnicu na 180 ° C a na lim za pečenje stavite krumpir i posolite ga. Pecite jedan sat. Kad se ohladi, krumpir narežite okomito, izvadite mu unutrašnjost sa žlicom i stavite ga u zdjelu. U tu zdjelu s izdubljenim krumpirom dodajte sir, nasjeckani luk i pancetu, kiselo vrhnje, maslac, mlijeko i papar i dobro promiješajte.
Smjesu stavite izdubljene krumpire i pospite ih sa cheddar sirom i malo slanine.
Pecite još 15 minuta ili dok se sir ne rastopi. Poslužite toplo sa kiselim vrhnjem i vlascem.
Pečeni krumpir za doručak
SASTOJCI (za tri osobe):
3 krumpira
2 žlice maslinovog ulja
2 žličice soli
1 žlica maslaca
50 g cheddar sira
1 žlica slanine, narezane na kockice
3 jaja
2 žličice soli
1 žličica papra
1 žlica luka, nasjeckana
Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Na lim za pečenje stavite krumpir i posolite. Pecite oko jedan sat. Ako radite sa više krumpira, peče se dodatnih 15 minuta po krumpiru. Kad se ohlade krumpire okomito prerežite i sa žlicom izvadite unutrašnjost. Unutar svakog izdubljenog krumpira rasporedite maslac. Dodajte sir, slaninu, po jedno jaje svakom krumpiru, sol i papar i vlasac na vrh.
Pecite 25 minuta, dok bjelanjak jaja ne proključa. Poslužite toplo s vlascem.
Pečeni krumpir sa sirom i brokulom
SASTOJCI (za tri osobe)
3 krumpira
2 žlice maslinovog ulja
2 žličice soli
10 dkg krem ​​sira
1 šalica cheddar sira
1/2 šalice nasjeckane brokule
2 žličice soli
1 žličica papra
¼ šalice mlijeka
Kiselo vrhnje, za posluživanje
Luk, za posluživanje
Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Na lim za pečenje stavite krumpir i posolite Pecite oko jedan sat. Ako radite s više krumpira, pecite dodatnih 15 minuta po krumpiru. Kad se ohladi, krumpire okomito prerežite i sa žlicom izvadite unutrašnjost U zdjelu s izrezanim krumpirom dodajte krem ​​sir, cheddar sir, brokulu, sol, papar i mlijeko. Dobro promiješajte.
Smjesu s krumpirom vratite natrag u krumpir i na vrhu pospite s cheddar sirom.
Pecite 15 minuta ili dok se sir ne rastopi. Poslužite toplo sa kiselim vrhnjem i vlascem.
Ljuti pečeni 'tacos' krumpir
SASTOJCI (za tri osobe)
3 krumpira
2 žlice maslinovog ulja
2 žličice soli
½ kilograma mljevene govedine
1 žlica tacos začina
½ šalice crnog graha, ocijeđenog i ispranog
½ šalice rajčice, narezane na kockice
1 šalica cheddar sira, plus malo za preljev
Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Na lim za pečenje stavite krumpir i posolite Pecite oko jedan sat. Pecite oko jedan sat. Ako radite s više krumpira, pecite dodatnih 15 minuta po krumpiru. U tavi na ugrijano ulje stavite mljevenu govedinu s malo ulja. Dodajte tacos začin, crni grah i rajčicu.
Nakon što se krumpir ohladi, okomito narežite, izvadite unutrašnjost žlicom i prebacite ga u zdjelu. Dodajte mljevenu govedinu i cheddar sir. Dobro promiješajte. Smjesu pospite s cheddar sirom i pecite 15 minuta ili dok se sir ne rastopi.
Poslužite toplo uz guacamole umak.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Iskreno odgovorite na 8 pitanja - otkrijte odnos prema životu
POGLEDAJTE VIDEO Ivan Đikić: #ZAJEDNO24SATA:
Pokretanje videa...