Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Česte greške u uređenju zbog kojih vam dom izgleda 'jeftino'

Česte greške u uređenju zbog kojih vam dom izgleda 'jeftino'

Stručnjakinja za prodaju kuća zna koji elementi utječu na izgled doma, stoga savjetuje kako napraviti da vaš prostor izgleda elegantno i atraktivno, bez previše ulaganja

VIDEO

Kada je riječ o prodaji kuće, svi žele postići cijenu višu od tražene. Naime, kada potencijalni kupci uđu u dom, odmah donose sud o tome koliko misle da vrijedi, na temelju nekoliko jednostavnih stvari koje prvo primijete. Trikove uređenja koje koriste profesionalci možete promijeniti i u vašem domu, kako biste impresionirali goste, ali i imali ljepši i ugodniji dom.

- Znam što treba učiniti kako bi kupci bili impresionirani i koje greške vlasnici domova čine kada je riječ o dekoru - navela je britanska stručnjakinja za interijere Liv Conlon.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bistrica Cottage nekada je bila stari mlin 01:35

Promjene ne moraju biti skupe. Iako možete uložiti novac da bi vaš dom izgledao luksuzno, mijenjanje nekoliko stvari, poput pravilnog odabira zavjesa, odgovarajuće veličine ukrasa i ograničavanja broja boja u jednoj prostoriji, može učiniti da vaš dom izgleda atraktivno iz pravih razloga.

Ovdje otkriva osam najčešćih grešaka koje primjećuje kod uređenja – i zašto te greške čine da vaš dom izgleda jeftino.

Mješavina boja

Nitko ne želi biti šokiran nizom boja kada uđe kroz ulazna vrata. Naime, previše boja može učiniti da vaša kuća izgleda neorganizirano i jeftino, kao da se radi o nedovoljno promišljenom prostoru.

Umjetničko djelo u razini očiju

Ako imate slike ili umjetnička djela obješena na krivoj visini, to može odmah poremetiti ravnotežu u sobi i stvoriti osjećaj neurednosti. Središte umjetničkog djela uvijek bi trebalo biti na razini očiju, otprilike 145-150 centimetara od poda.

Istraživanje pokazuje: 40 posto djece na društvenim mrežama je i više od tri sata dnevno
Istraživanje pokazuje: 40 posto djece na društvenim mrežama je i više od tri sata dnevno

Izbjegavajte vješati male komade samostalno na velike zidove - grupirajte ih ili odaberite veće, upečatljive komade.

Dekor i stil su ključni

Iako možda obožavate nautički stil, prekomjerna upotreba istog može učiniti da vaš dom izgleda kičasto, a ne elegantno. Kompletna seoska kuhinja ili dnevni boravak prekriven različitim vrstama cvjetnog uzorka brzo će djelovati zastarjelo.

Umjesto toga, ubacite suptilne elemente koji se odnose na vašu temu kroz teksturu ili boju za profinjeniji i bezvremenski izgled.

Zavjese su bitne

Goli prozori mogu učiniti sobu nedovršenom, dok jeftine plastične rolete ili zastarjele zavjese mogu pokvariti cjelokupni izgled prostora. Uložite u kvalitetne zavjese, kao što su lanene ili one od traka, kako biste uljepšali prostor.

Zavjese po mjeri uvijek će izgledati uglađenije od standardnih opcija.

Tepih pogrešne veličine

Korištenje tepiha koji je premalen za prostoriju ili za namještaj može naštetiti stilu. Tepisi bi trebali biti dovoljno veliki da 'usidre' prostoriju, s tim da barem prednje noge namještaja budu na tepihu. U dnevnim boravcima odaberite tepih veličine 240x300 cm ili veći za bolji dojam.

Težite ravnoteži

Ako u prostoriju stavite previše namještaja, ona može izgledati skučenije i pretrpano, dok premalo namještaja može ostaviti dojam oskudice i nedovršenosti.

Težite ravnoteži - postavite namještaj tako da poboljšate protok prostorije i učinite je funkcionalnom. Ako se soba čini praznom, dodajte nekoliko dobro postavljenih dodataka ili biljaka kako biste popunili praznine bez pretrpavanja.

Studija otkrila: Djeca pate zbog ovisnosti roditelja o elektronici
Studija otkrila: Djeca pate zbog ovisnosti roditelja o elektronici

Bez lažnjaka

Lažne biljke, plastični namještaj ili imitacije materijala izgledaju jeftino. Ako si ne možete priuštiti vrhunske komade, miješanje prirodnih materijala poput drva, kamena i živih biljaka može donijeti toplinu i sofisticiranost.

Čak i ako ste ograničeni proračunom, potražite autentične materijale i izbjegavajte previše umjetnih detalja.

Ne zatrpavajte se

Stilizirajte svoju sobu tako da sve ima svoje mjesto - čak i ako je to spremište. Nemojte uključivati previše dodataka, poput okvira za fotografije ili vaza, jer će prekomjerna količina izloženih stvari izgledati pretrpano.

Uredite prostor odabirom nekoliko ključnih komada koji daju smisao. Grupirajte predmete u neparnim brojevima i mijenjajte visine i teksture za odabraniji, profesionalniji izgled.

dom

Stvorite fokus u prostoriji

Gole ili loše uređene sobe stvaraju neugodan dojam bez jasnoće.

Kao vlasnik kuće, želite privući pozornost i stvoriti osjećaj ravnoteže i harmonije u prostoru, tako da se netko osjeća kao da bi ovo imanje moglo biti njihovo novo mjesto za život.

Ako nemate prirodnu centralnu točku, postavite umjetničko djelo ili upečatljiv komad namještaja.

Svako treće dijete u svijetu danas pati od kratkovidnosti
Svako treće dijete u svijetu danas pati od kratkovidnosti

Izvucite namještaj iz zidova

Većina ljudi gura sav namještaj uza zidove, što čini da prostorija izgleda poput hodnika ili galerije, a ne udobnog mjesta za druženje.

Umjesto toga, stvorite ugodne kutke za razgovor povlačenjem namještaja od zidova (posebno u velikim prostorima) ili, ako ste u manjoj prostoriji, postavite središnji komad namještaja uz zid i centrirajte ostale dijelove oko njega. Ovaj raspored potiče bolji protok i čini prostor privlačnijim i prostranijim.

Obnovite boju

Dotjerivanje zidova može pomoći prikrivanju manjih oštećenja, poput ogrebotina. Nakon toga, vaš dom će izgledati dobro održavano i njegovo, a ne oronulo i zapostavljeno. Također će ostaviti sjajan prvi dojam.

Investirajte u bijelu posteljinu

Ulaganje u visokokvalitetnu bijelu posteljinu koja izgleda svježe i stvara osjećaj čistoće može stvoriti spokojnu i privlačnu atmosferu.

Možete dodati boju kroz jastuke i teksturirane tkanine, piše The Sun.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Evo kako se riješiti dosadnog sala na trbuhu u menopauzi
TREBA IMATI PLAN

Evo kako se riješiti dosadnog sala na trbuhu u menopauzi

Iako se metabolizam usporava, a emocionalna glad može uzrokovati kaos zbog hormonalnih promjena, prilagodba prehrane i fizičke aktivnosti može nam pomoći u održavanju zdrave tjelesne težine
Spas za dijabetičare: Inzulin će se uzimati samo jednom tjedno
DOBRE VIJESTI

Spas za dijabetičare: Inzulin će se uzimati samo jednom tjedno

Novo Nordisk i kompanija Lilly predstavili su nedavno dva nova bazalna inzulina, koji se primjenjuju jedanput tjedno, očekuje se da bi u Hrvatsku mogli stići tijekom 2026. godine