Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Čak i to postoji! Pronašli smo recept za ukusne Baby lasagne

Čak i to postoji! Pronašli smo recept za ukusne Baby lasagne

Radi se o zalogajima savršenima za male dječje ruke i baš zbog toga zovu se Baby lasagne, baš kao i pobjednik Dore - pjevač Baby Lasagna. Isprobajte recept i javite nam što mislite

Ovaj recept za lazanje ne mora biti nužno za djecu, odličan je i kad imate goste pa hranu poslužujte tako da se jede prstima. Želite li posebno razveseliti prijatelje 'lude' za Baby Lasagnom i njegovim hitom Rim Tim Tagi Dim kojim je pobijedio na Dori, napravite im ovakve lazanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

[TOP 3 VIJESTI DANA] Pozitivne reakcije na pobjednika Dore pršte iz Umaga: 'Ponosni smo, Marko je draga i topla osoba, a radio je čak i kao asistent djece s posebnim potrebama' 01:27

Sastojci:

  • 400 g manje masne mljevene junetine 
  • 1 veliki sitno nasjeckani luk
  • 4 češnja češnjaka - zgnječena
  • 1 konzerva rajčica
  • 3 žlice neslanog pirea od rajčice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 15 listova bosiljka
  • 2 žličice jabučnog octa
  • 1/4 žličice senfa
  • 50 g maslaca 
  • 1/4 šalice maslinovog ulja 
  • 2 žlice brašna
  • 1 šalica mlijeka
  • 1/2 šalice cheddar sira 
  • 10 svježih listova za lazanje

Priprema:

Zagrijte malo maslinovog ulja i na njemu ispržite mljeveno meso. Kad je gotovo, stavite ga sa strane. U istoj tavi zagrijte još malo maslinovog ulja i popržite luk na srednje jakoj vatri, pržite ga oko 8 minuta, odnosno dok se ne karamelizira. Dodajte protisnuti češnjak i kuhajte još minutu. 

Potom ubacite rajčice iz konzerve, pire od rajčice, jabučni ocat, senf i dobro promiješajte. Kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Prebacite umak u blender, zatim dodajte listove bosiljka i izradite dok smjesa ne postane posve glatka. 

Baby Lasagna je u jednom danu skupio pola milijuna pregleda na službenom kanalu Eurosonga
Baby Lasagna  je u jednom danu skupio pola milijuna pregleda na službenom kanalu Eurosonga

Umak vratite na tavu , dodajte kuhanu mljevenu govedinu i dobro promiješajte.

Pripremite umak od sira - rastopite maslac u malom loncu na srednjoj do laganoj vatri. Polako dodajte brašno i neprestano miješajte. Kuhajte oko 2 minute. Potom postupno dodajte mlijeko i miješajte. Ne žurite kako umak ne bi postao grudast. Ako vam je umak pregust dodajte još malo mlijeka. Ubacite sir i miješajte dok se sir posve ne otopi. 

Slijedi slaganje slojeva. Za to će vam trebati nauljeni kalup za mini muffine (za pripremu 24 komada). Svježe listove za lazanje izrežite u krugove promjera otprilike osam centimetara. Trebat će vam 24 komada. Svaki komad tijesta potom uronite u vruću vodu na minutu pa poslažite u kalupe.

Zatim na tijesto stavljajte po jednu punu žličicu mesne smjese i na to žličicu umaka od sira. Važno je da umak prekrije sve tijesto. Na kraju stavite malo ribanog sira na vrh i pecite u pećnici oko 12 minuta. Kad dobiju lijepu boju izvadite i ostavite neka se malo ohlade u kalupu. Vidite li da je na nekim dijelovima tijesto provirilo iz umaka i postalo tvrdo, maknite taj dio.

Od ostatka smjese napravite klasične lazanje za odrasle, prenosi portal babyledfeeding.com.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7
Osam činjenica o nevjeri: Tko, zašto i kako postaje varalica
MANJE POZNATO

Osam činjenica o nevjeri: Tko, zašto i kako postaje varalica

Preljubnici su najčešće zadovoljni svojim odnosom, ako žena vara to je češće kraj odnosa, a većina varalica će uslijed afere sve češće voditi ljubav i s partnerom
Veliki tjedni horoskop: Bika čekaju pozitivne promjene na poslu, Lav planira vjenčanje
od 24. do 30. studenoga

Veliki tjedni horoskop: Bika čekaju pozitivne promjene na poslu, Lav planira vjenčanje

Vage, potrudite se oko sadašnjih poslova jer bi vam mogli donijeti nagradu u financijskom obliku ili napredak u karijeri. Mogli biste primiti honorar ili sklopiti odgođeni posao koji će naglo krenuti