Chef Yankel, glavni kuhar u ButcherBoxu, savjetuje da zamrznuti odrezak, dok je još u svom pakiranju, stavimo u posudu i pustimo hladnu vodu da teče preko njega
Brzo zamrzavanje i lagano odmrzavanje najbolji su način da se zadrži kvaliteta mesa
Najsigurniji način odmrzavanja mesa je da ga pustite da se lagano odmrzava - brzo zamrzavanje i lagano odmrzavanje najbolji su način da se izbjegne ugrožavanje kvalitete mesa. Najidealnije bi bilo isplanirati dan unaprijed i prebaciti meso iz zamrzivača u hladnjak.
POGLEDAJTE VIDEO Savjeti kako kupiti dobro meso:
Pokretanje videa...
Velikim komadima mesa, primjerice, zamrznutoj puretini i svinjskoj lopatici, može trebati nekoliko dana da se odmrznu u hladnjaku. Ne sjetite li se planirati unaprijed, meso možete brzo otopiti i u zdjeli hladne vode.
Za mala pakiranja mesa, oko pola kilograma, to traje otprilike sat vremena. Većim pakiranjima možda će trebati i do dva sata.
Chef Yankel, glavni kuhar u ButcherBoxu, savjetuje da zamrznuti odrezak, dok je još u svom pakiranju, stavimo u posudu i pustimo hladnu vodu da teče preko njega. Zatim ga treba ispeći na tavi po tri minute sa svake strane, a zatim u pećnici na 15 minuta.
I zamrznutu piletinu možete pripremiti bez odmrzavanja, ali nikako na roštilju ili tavi, nego u nekom umaku. Ipak, spremajte je dvostruko dulje nego inače na nešto manjoj temperaturi, ali da ne bude ispod 175°C. Za svinjetinu vrijedi isto pravilo kao i za piletinu.