Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Brzo zamrzavanje i lagano odmrzavanje najbolji su način da se zadrži kvaliteta mesa

Brzo zamrzavanje i lagano odmrzavanje najbolji su način da se zadrži kvaliteta mesa

Chef Yankel, glavni kuhar u ButcherBoxu, savjetuje da zamrznuti odrezak, dok je još u svom pakiranju, stavimo u posudu i pustimo hladnu vodu da teče preko njega

Najsigurniji način odmrzavanja mesa je da ga pustite da se lagano odmrzava - brzo zamrzavanje i lagano odmrzavanje najbolji su način da se izbjegne ugrožavanje kvalitete mesa. Najidealnije bi bilo isplanirati dan unaprijed i prebaciti meso iz zamrzivača u hladnjak.

POGLEDAJTE VIDEO Savjeti kako kupiti dobro meso:

Pokretanje videa...

meso 00:51

Velikim komadima mesa, primjerice, zamrznutoj puretini i svinjskoj lopatici, može trebati nekoliko dana da se odmrznu u hladnjaku. Ne sjetite li se planirati unaprijed, meso možete brzo otopiti i u zdjeli hladne vode.

Junetina mekana da se topi u ustima - evo kako ćete to postići
Junetina mekana da se topi u ustima - evo kako ćete to postići

Za mala pakiranja mesa, oko pola kilograma, to traje otprilike sat vremena. Većim pakiranjima možda će trebati i do dva sata.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yankel Polak (@chefyankel)

Chef Yankel, glavni kuhar u ButcherBoxu, savjetuje da zamrznuti odrezak, dok je još u svom pakiranju, stavimo u posudu i pustimo hladnu vodu da teče preko njega. Zatim ga treba ispeći na tavi po tri minute sa svake strane, a zatim u pećnici na 15 minuta.

Recepti za fina variva u koja ide suho meso, govedina, piletina...
Recepti za fina variva u koja ide suho meso, govedina, piletina...

I zamrznutu piletinu možete pripremiti bez odmrzavanja, ali nikako na roštilju ili tavi, nego u nekom umaku. Ipak, spremajte je dvostruko dulje nego inače na nešto manjoj temperaturi, ali da ne bude ispod 175°C. Za svinjetinu vrijedi isto pravilo kao i za piletinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0