Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Brzo i lako očistite rolete i škure

Brzo i lako očistite rolete i škure
2

Za pranje roleta i škura trebat će vam krpa od mikrovlakana, usisavač, čarapa, voda i alkoholni ocat. Pročitajte kako se možete lako riješiti prašine iz pregiba roleta

VIDEO

Prozorske daske, prekidači za svjetlo i rolete samo su neke od površina koje često zaboravimo očistiti. No, na tim mjestima se zna naći pozamašna količina prljavštine i prašine, pa bi bilo dobro sjetiti se očistiti ih s vremena na vrijeme. U nastavku saznajte kako na brz i jednostavan način očistiti rolete.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Prvo hrvatsko komercijalno vozilo na vodik 00:55

Što će vam trebati:

  • Krpa od mikrovlakana
  • Usisavač i tanki nastavak
  • Čista čarapa
  • Alkoholni ocat

Kako očistiti rolete?

Način na koji ćete očistiti rolete ovisi o tome koliko su one općenito prašnjave ili prljave. Zatvorite rolete i nježno ih obrišite krpom od mikrovlakana, pomičući se od vrha rolete prema dolje (vodoravne rolete brišite s lijeva na desno).

Pomozite si držanjem dna rolete u drugoj ruci, tako da budu odmaknute od prozora. Nakon toga otvorite rolete i ponovo prijeđite krpom od mikrovlakana. Zatim ih zatvorite i ponovite postupak.

Riješite se prašine i paučine u radijatoru uz ove super trikove
Riješite se prašine i paučine u radijatoru uz ove super trikove

Usisajte svu prašinu usisavačem. Ako se prljavština zalijepila na rolete, pomiješajte otopinu jednake količine alkoholnog octa i vode. Navucite čistu čarapu preko ruke i umočite čarapu u otopinu. Iscijedite je čarapa ne bude samo vlažna.

S čarapom na rukama, prstima pređite preko svake rolete. Nakon toga ih ostavite otvorene da se temeljito osuše.

Ako su vam rolete pak jako prljave, uklonite ih s prozora te ih stavite u kadu napunjenu toplom vodom i stavite sapun. Neka se namaču sat vremena. Isperite ih i objesite van dok se potpuno ne osuše.

Što treba i ne treba raditi prilikom čišćenja roleta?

  • Očistite rolete od prašine barem jednom tjedno.
  • Nemojte po roletama prskati osvježivač zraka, lak za kosu ili bilo koji drugi ljepljivi sprej - to može uzrokovati nakupljanje prašine u debljem i stvrdnutom sloju.
  • Nemojte pokušavati ukloniti prašinu vodom. Prvo prašinu obrišite suhom krpom od mikrovlakana. Dodavanje vode na prašnjavu površinu stvorit će samo još veći nered, piše Real Simple.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Začinite si kavu i metabolizam će vam 'raditi punom parom'
ŠALICA ZDRAVLJA

Začinite si kavu i metabolizam će vam 'raditi punom parom'

Cimet i kurkuma poboljšat će okus kave, ali i utjecati na bolju funkciju organizma. Cimet djeluje na inzulin i tako regulira razinu šećera u krvi, a kurkuma djeluje na tjelesnu težinu