Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Brzo i jednostavno: Prefini tart sa sirom, maslinama i rajčicom

Ako ste se zasitili teških obroka i željeli biste nešto novo i lagano za pojest, onda je ovaj domaći tart stvoren za vas. Iskoristite vrhunac sezone rajčica za jelo koje je fino toplo i hladno

Sastojci: 300 g smrznutog lisnatog tijesta, 250 g mini rajčica, luk, češanj češnjaka, 2 slana inćuna u ulju, žlica paste od zelenih maslina, ružmarin, bosiljak, origano, sol, papar, maslinovo ulje, dl kiselog vrhnja, 2 žumanjka, 150 g feta sira, peršin

Priprema: 

  • Lisnato tijesto ostavite neka se odmrzava na sobnoj temperaturi.
  • Očistite luk i sitno ga nasjeckajte. Pirjajte na malo ulja dok ne omekša.
  • Zatim mu dodajte češnjak nasjeckan sa svježim listićima ružmarina i bosiljka. Posolite, popaprite, dodajte origano, te zalijte s malo vode.
  • Kad zavrije poklopite i pirjajte dok tekućina ne ispari i luk ne omekša. Ostavite neka se ohladi.
  • Rajčice prerežite na pola.
  • Razvaljajte dio tijesta i oblikujte ga u promjer lima za pečenje. Drugi razvaljani dio narežite na trake.
10 recepata iz starih kuharica: Kušajte delicije iz 19. stoljeća
10 recepata iz starih kuharica: Kušajte delicije iz 19. stoljeća
  • Zagrijte pećnicu na 200 °C.
  • Prebacite tijesto na ohlađeni lim. Po dnu ga ispikajte vilicom.
  • Premažite ga pastom od maslina i usitnjenim inćunima. Na tijesto zatim rasporedite pirjani luk.
  • U posudi izmiješajte vrhnje i žumanjak, te dodajte sir.
  • Izlijte smjesu po nadjevu. Posložite rajčice. Pospite sve izmrvljenim sirom i pospite sjeckanim peršinovim listom.
  • Stavite u pećnicu i pecite 25 minuta.
  • Prebacite po dužini križno dvije trake tijesta, pa preko njih po širini nekoliko manjih.
  • Premažite ih drugim žumanjkom i pecite oko 25 minuta.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4
Dnevni horoskop za subotu 2. studenog: Rak se mora paziti jedne stvari, Ribu čeka ljubav
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA?

Dnevni horoskop za subotu 2. studenog: Rak se mora paziti jedne stvari, Ribu čeka ljubav

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 2. studenog i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Svi sveti i Dušni dan: Znate li razliku i zašto je za te blagdane pogrešno reći Dan mrtvih?
SVECI I VJERA U ZAGROBNI ŽIVOT

Svi sveti i Dušni dan: Znate li razliku i zašto je za te blagdane pogrešno reći Dan mrtvih?

Naši preci su velikim slavljem obilježavali blagdan Svih svetih, zbog čega je dobio naziv 'Mali Božić'. Uoči blagdana se postilo, na dan je bila gozba, a na groblje se išlo u sumrak