Kada vam treba brz i ukusan zalogaj, probajte pripremiti paštetu od tune. Tunu možete kupiti u svakom dućanu, a ostale namirnice možete po želji i promijeniti. Dobra je za doručak, a može i za večeru
Brzo i jednostavno napravite sami jako finu paštetu od tune
Sastojci: 250 g tune iz konzerve, 100 g maslaca, 100 g majoneze, 3 kisela krastavca, 1 pečena paprika, 4 slane srdele ili fileta inćuna, 1/2 žličice kapara, 1 žlica sjeckanog peršina, 2 žlice kečapa, ljuti umak - tabasco, sol i papar
Priprema:
Tunu izvadimo iz konzerve, ocijedimo, te zajedno s maslacem i majonezom izradimo u multipraktiku.
Zatim dodamo krastavce, oguljenu pečenu papriku, slane inćune i sve zajedno još jednom izradimo dok smjesa ne postane jednolična.
Dodamo kečap, kapare, tabasco, sjeckani peršin, sol, papar i sve zajedno još jednom izradimo.
Dobivenu paštetu rasporedimo u manje zdjelice i možemo odmah ili rashlađeno poslužiti uz prepečeni kruh ili tost.