![Brzi i fini deserti za cijelu obitelj: Napravite ove pudinge](https://img.24sata.hr/sFVQmiPKNFZDvuCs-YhG4tLbxdU=/414x267/smart/media/images/2022-14/untitled-design-2022-04-07t133422-767.jpg)
Ovi pudinzi će oduševiti sve, od onih najmlađih do onih najstarijih ukućana. Neće vam oduzeti puno vremena i u kratkom roku ćete imati desert na stolu
Lifestyle
Komentari 1Ovi pudinzi će oduševiti sve, od onih najmlađih do onih najstarijih ukućana. Neće vam oduzeti puno vremena i u kratkom roku ćete imati desert na stolu
Sastojci:
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema: Chia sjemenke umiješajte u jogurt i ostavite pola sata pa povremeno promiješajte. U manje staklenke nasjeckajte po jedan kivi, dodajte limunov sok, prebacite gusti chia puding i složite na vrh ploške preostaloga kivija. Prelijte medom i stavite u hladnjak do posluživanja.
Sastojci:
Priprema: U blender ubaci banane, kakao u prahu, med, cimet i žličicu vanilije. Blendaj dok ne dobiješ glatku kremu. Kremu prebaci u posudice te ih stavit u hladnjak kako bi se stisle i poprimile teksturu pudinga. Za to vrijeme tostiraj lješnjake. Nasjeckaj ih i ohladi, pa pospi po vrhu pudinga.
Sastojci:
Priprema: U multipraktik stavite banane, avokado i kakao. Usitnite dok smjesa ne postane glatka s malo grudica. Zatim ulijte javorov sirup i blendajte dok smjesa ne postane glatka. Dodajte vaniliju i cimet te još malo blendajte. Ulijte u čaše i stavite u hladnjak na najmanje sat i pol.
Sastojci:
Priprema: Sitno nasjeckajte tamnu čokoladu. Pomiješajte šećer, kukuruzni škrob, kakao i solu posudi. Stavite na laganu vatru pa polako dodajte mlijeko, uz stalno miješanje kako se ne bi stvorile grudice. Nastavite energično miješati i kuhaj dok se puding ne zgusne i ne pojave se mjehurići, što će trajati 10-ak minuta. Maknite s vatre pa umiješajte čokoladu. Kad se čokolada rastopi, dodajte Nutellu i sjedinite. Puding prebacite u posudice pa ga obložite plastičnom folijom kako se ne bi stvorila korica. Lješnjake grubo nasjeckajte pa ih stavi na laganu vatru s dvije žlice maslaca. Miješajte i pričekajte da maslac lagano posmeđi. Maknite s vatre i pričekajte da se malo ohladi.
Sastojci:
Priprema: Istopite pola količine šećera, kavu i par žličica vode, kuhajte miješajući dok ne dobijete karamelu svijetle boje. Namažite maslacem četiri posudice (otporne ne toplinu) i ulijte karamelu. U posudi pjenasto umutite jaja, dodajte polako toplo mlijeko i miješajući zagrijte na umjerenoj vatri. Ugasite prije nego što provri. Ulijte puding u kalupe, stavite ih u posudu s vodom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180° C 40 minuta, dok se puding ne zgusne. Izvadite kalupe iz pećnice, ostavite puding da se ohladi, a potom ga stavite u frižider na 2-3 sata. Ukrasite po želji, primjerice jabukama.
Sastojci:
Priprema:
Rižu stavite u kipuću vodu u veliki lonac i promiješajte da pusti škrob. Nakon otprilike 5-10 minuta maknite vodu i vratite rižu na srednju vatru. Malo po malo dodajte vruće mlijeko.
Dodajte žličicu soli, koricu limuna, cimet i vrhnje. Najvažniji dio izrade arroz con leche (riže na mlijeku) je stalno miješanje smjese kako se ne bi zalijepila. To možete raditi oko 40 minuta. Kad tekstura pudinga postane kremasta, dodajte još vrućeg mlijeka i miješajte bez prestanka.
Kad se mlijeko upije, dodajte šećer i miješajte još 5-10 minuta. Kušajte rižu kako biste provjerili jesu li zrna kuhana i je li tekstura pudinga dovoljno gusta. Ako je riža još tvrda, ali nije dovoljno kremasta, slobodno dodajte još malo mlijeka, samo pazite da se tekućina ne zalijepi. Prije nego se smjesa ohladi, uklonite štapiće cimeta i koricu limuna. Prilikom posluživanja, vrh pudinga možete posuti šećerom i cimetom.
Sastojci:
Priprema: Pola količine jagoda izmiksajte i zagrijte s malo vode. Umiješajte džem i kratko prokuhajte. Maknite s vatre i umiješajte agar agar prah. Kad se umak zgusne i ohladi, umiješajte liker. Stavite u hladnjak dok pripremate puding od chia sjemenki. Stavite chia sjemenke u zdjelu, te ih namočite u mlijeko. Dodajte cimet i vaniliju, te ostavite neka sve odstoji 30 minuta, povremeno miješajući. Kad je smjesa dovoljno gusta posložite desert.
U staklenu stavite 3 žlica guste smjese, pa zatim red ploški jagoda, red chia pudinga, pa preko njega preljev od jagoda. Preostali puding u tankom sloju nanesite na vrh, po njemu posložite komade kokosa i indijskih oraščića, te jednu cijelu jagodu, pa stavite u hladnjak da se sve dobro stisne i ohladi.
Sastojci:
Priprema: Izvadite meso manga i izmiksajte ga s čašom vode. U svije čaše zavrele vode dodajte želatinu, riblje lijepilo, šećer; sve rastopite pa dodajte miksani mango. Kuhajte 2-3 minute dobro miješajući, maknite i s vatre i dodajte mlijeko, ekstrakt manga, boju. Ulijte smjesu u kalup za puding i ostavite u hladnjaku. Ukrasite zašećerenim trešnjama i poslužite.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+