Tijekom ljeta možemo itekako uživati u školjkama i ostalim plodovima mora, a njihova ogromna prednost je što su jako brzo gotove. Pomiješajte ih sa špagetama ili drugom tjesteninom
RECEPT
Brza i slasna večera: Špageti sa školjkama na talijanski način
Sastojci:
- 400 g špageta
- 750 g vongola (ili brbabavica)
- 4 žlice maslinova ulja
- 3 češnja češnjaka
- čili
- žlica kapara
- 4 rajčice
- 3 žlice češnjaka
- 150 ml bijelog vina
Priprema: Skuhajte špagete i ocijedite. U tavi na zagrijanom ulju propržite češnjak, čili, kapare, rajčice te pola narezanog peršina. Ulijte vino i zakuhajte dvije minute. Dodajte školjke, poklopite pa kuhajte četiri-pet minuta dok se školjke ne otvore.
Ubacite školjke i umak u špagete, popaprite, pospite preostalim peršinom te poslužite.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku