Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Božićni koktel je gust i radi se sa sokom od jabuke i likerom

Božićni koktel je gust i radi se sa sokom od jabuke i likerom
5

Riječ je o 'signature' božićnom koktelu nazvan Santa's Secret Weapon koji dolazi iz popularnog Pablo's bara u zagrebačkom Savskom gaju i jedan je od omiljenih i traženijih koktela s njihove zimske karte

Ovaj kremast i dražestan koktel, s aromom cimeta i vanilije, podsjeća nas na djetinjstvo, kad doduše nismo smjeli okusiti alkohol, ali su nam služili sok od jabuke, koji je njegov sastavni dio. Riječ je o 'signature' božićnom koktelu nazvan Santa's Secret Weapon koji dolazi iz popularnog Pablo's bara u zagrebačkom Savskom gaju i jedan je od omiljenih i traženijih koktela s njihove zimske karte upravo zbog pomalo neobičnog slatkastog okusa i gustoće, ali i činjenice da se 'koktel s jabukom' već odavno ne bi sjetili naručiti sami, ako nam ga ne serviraju u ovakvoj 'bogatoj' blagdanskoj kombinaciji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Markov koktel treći je u Europi 01:07

- I hladnim koktelima smo pokušali probuditi okuse Božića i toplinu blagdana - govori nam barmenica Kiara Loulou Klanjčić (19), te otkriva da Santa's Secret Weapon sadrži i Canello liker, zapravo liker od jabuke i cimeta, koji je, saznali smo tom prigodom, zapravo hrvatski premium liker tradicionalne recepture. Bogat i autentičan okus jabuka pojačava osvježavajući limun, aroma pite od jabuka, dok koktel krasi pjenica od slanutka na vrhu. Važno ga je dobro protresti i procijediti, a poslužuje se s rolicom cimeta i komadićem sušenog čipsa od jabuke.

- Koktele trebate snažno protresti u shakeru s dovoljno leda barem 30 sekundni, a to se najčešće radi kad se u koktel dodaju sastojci koji se ne mogu jednostavno pomiješati, poput voćnih sokova, sirupa, pirea, i slično. Shakeanje pomaže da se svi sastojci povežu, a rezultat su balansirani i ohlađeni kokteli - kaže Kiara.

Kokteli sa sokom od jabuke piju se tijekom cijele godine, ne samo tijekom zime. Postoje i bezalkoholne varijante, ali ako želite one za odrasle - dodajte votku, viski i javorov sirup (Apple Crisp) ili tekilu (Jabučna margarita). Poslužite u čaši s kockicama jabuka.

- Zimski kokteli, nebitno jesu li hladni ili kuhani, često uključuju začine i voće koji podsjećaju na toplinu blagdana i odlično se, u ovom slučaju, slažu sa sokom od jabuke - cimet, klinčić, muškatni oraščić, med, đumbir, a popularni su i agrumi poput naranči i limuna. Možete koristiti sastojke poput jabuka, mljevenog cimeta, pa čak i domaće rakije, vina ili likera. Med je također sjajan za zaslađivanje - dodaje Kiara koja sve poziva u Pablo's bar gdje će vas opustiti odlična blagdanska atmosfera, ali i koktel kojeg su s pravom nazvali 'Tajnim oružjem Djeda Mraza' i u kojem ćete uživati do posljednjeg gutljaja.

Recept za koktel:

Santa's Secret Weapon - liker od jabuke i cimeta, limun, apple pie syrup, sok od jabuke

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Blagdanska tradicija: Evo što je Badnjak i zašto tada kitimo bor
OBIČAJI U SVIJETU I HRVATSKOJ

Blagdanska tradicija: Evo što je Badnjak i zašto tada kitimo bor

Badnjakom se nazivao veliki panj ili pak velika zelena grana, koju se obično prislanjalo uza zid, bilo s vanjske, bilo s unutarnje strane doma. Kad bi otac obitelji unosio badnjak, čestitao bi svim ukućanima
Spremate li puricu pogrešno?
SUPER TRIK

Spremate li puricu pogrešno?

Jedna greška može dovesti do suhog, bezukusnog ili, što je još gore, nedovoljno pečenog mesa. Provjerite savjete majstorice kuhinje i pripremite adventski ručak kojemu će se svi diviti