Uz harambašiće kuharica Jadranka preporuča uštipke od pirovog brašna, također po starijoj recepturi. Lako se pripremaju, a puni i podatan okus dugo se pamti
Božićna kuhinja: Uštipci od pirova brašna uz harambašiće
Pirovo brašno pomiješajte sa soli, šećerom, suhim kvascem, jajem i mlijekom. Kada ste sve sastojke dobro promiješali, tijesto ostavite sat vremena na sobnoj temperaturi da nabuja. Od tijesta žličicama formirajte male ovalne oblike te ih pecite u tavi na dobro zagrijanom dubokom ulju.
Kada poprime rumenu boju sa svih strana (nakon minutu-dvije) izvadite ih iz tave i položite na papirnati ubrus na tanjuru. Poslužite ih uz sir i vrhnje ili sa džemom ako volite slatku varijantu ili jednostavno po vašoj želji.
Pirovo brašno potječe iz Azije, ali u posljednje vrijeme se uzgaja i kod nas. Uštipke od pirova brašna poslužite s harambašićima.
Količinu sastojaka možete pronaći na kuhari.com, a ostale video recepte u našem specijalu. Već sutra vas očekuje novi božićni recept.