Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Bogatstvo okusa: Slani krumpir s maslacem od ružičastog papra

Bogatstvo okusa: Slani krumpir s maslacem od ružičastog papra
1

Ako želite isprobati pečeni krumpir na drugačiji način onda je ovo pravi recept za vas. Trebat će vam samo nekoliko sastojaka, a najvažnije je da imate pri ruci svježi i mladi krumpir

Slana kora ovako spravljenog krumpira savršeno začini krumpir, baš kao što bi to bilo da ste ga kuhali na pari slane vode. No, ovako hermetički zatvoren koncentrira njegov poseban okus i teksturu. Krumpiri su nakon ove metode gusti i gotovo kremasti.

POGLEDAJTE VIDEO: Recept za kruh bez kvasca

Pokretanje videa...

00:43

Sastojci:

Za krumpir:

  • 900 g žutog krumpira (u redu je ako je kora crvena ili ljubičasta ili žuta)
  • 900 g soli
  • 2 žlice svježih iglica ružmarina, ogoljenih s grane
  • 2 žlice zrna ružičastog papra
Isprobajte sami: 9 stvari koji tek oni rijetki mogu napraviti
Isprobajte sami: 9 stvari koji tek oni rijetki mogu napraviti

Za maslac:

  • 1 žlica zrna ružičastog papra
  • 1 ili 2 mekane, baršunaste grane ružmarina
  • Slani irski maslac od 115 grama sobne temperature

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 400 stupnjeva. Zatim operite krumpir. U velikoj zdjeli zajedno pomiješajte sol, iglice ružmarina, zrno papra i 1 šalicu vode, zgnječite zrna papra među prstima kao i iglice ružmarina, da puste ljepljivo ulje. To će učiniti ovu smjesu vlažnom i mirisnom. (Možda ćete morati dodati još malo vode ako smjesi zatreba više vlage da bi bila poput mokrog pijeska.)

Prenesite malo manje od polovice ove smjese soli na dno široke, plitke, teške tave ili tepsije kako biste napravili slani sloj debeo oko jedan centimetar. Stavite krumpir u pijesak, blizu jedan drugome, ali ako je moguće da se ne dodiruju.

Ostatak smjese soli stavite preko krumpira i zagladite rukama dok krumpir čvrsto ne zatvorite u pokrivač od soli. Zaobljeni vrhovi krumpira prikazat bit će kao kvržice ispod soli.

Kineska vještina čitanja lica: Što vaše otkriva o sudbini koja čeka
Kineska vještina čitanja lica: Što vaše otkriva o sudbini koja čeka

Krumpir pecite 30 do 40 minuta, dok čačkalica neće lako probiti krumpir ili ga možete testirati na stražnjoj strani ruke. Smjesa od soli će se osušiti i stvrdnuti poput gline - a tijekom pečenja će ukusno mirisati.

Dok se krumpir peče, pripremite maslac. Zrno papra sameljite s cijelim granama ružmarina kako biste stvorili grubi prah. Uklonite izmrvljene grančice ružmarina. Iz ružmarina želite izvući uljastu aromu, a ne same igle. U maloj zdjelici zgnječite prah od papra sa slanim maslacem vilicom dok se dobro ne sjedini.

Za posluživanje, krumpir pritisnite na čvrstoj površini kako bi pukla slana kora. Nekoliko čvrstih udaraca olabavit će krumpir iznutra. Možete upotrijebiti i uobičajeni nož kako bi otvorili slanu koru pomoću linija. Poslužite krumpir sa složenim nadjevom od maslaca u maloj zdjelici sa strane, prenosi Cooking NYT.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Dnevni horoskop za četvrtak 12. prosinca: Lav je rastrgan svojim osjećajima, Vaga ulaže novac
ŠTO VAS OČEKUJE DANAS?

Dnevni horoskop za četvrtak 12. prosinca: Lav je rastrgan svojim osjećajima, Vaga ulaže novac

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 12. prosinca i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje