U veliki lonac nalijte vode da prekrije povrće i dodajte žličicu soli. Kad voda zakuha, dodajte povrće. Kuhajte po preporukama (npr. lisnato povrće oko minutu, brokulu oko dvije, mahune tri minute)
DETALJAN POSTUPAK
Blanširajte povrće - tako ćete očuvati sve nutrijente u njemu
Blanširanje je idealan način pripreme povrća za zamrzavanje, uz očuvanje boje, teksture i hranjivih vrijednosti hrane. Operite namirnice i po potrebi ogulite koru pa ih narežite na komade.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
U veliki lonac nalijte vode da prekrije povrće i dodajte žličicu soli. Kad voda zakuha, dodajte povrće. Kuhajte po preporukama (npr. lisnato povrće oko minutu, brokulu oko dvije, mahune tri minute).
Šupljom zaimačom vadite namirnice i ocijedite ih pa uronite u lonac s ledenom vodom koji ste pripremili sa strane, otprilike koliko se i kuhalo. Namirnice ocijedite i osušite prije pohrane u zamrzivač.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku