Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Blanširajte povrće - tako ćete očuvati sve nutrijente u njemu

Blanširajte povrće - tako ćete očuvati sve nutrijente u njemu

U veliki lonac nalijte vode da prekrije povrće i dodajte žličicu soli. Kad voda zakuha, dodajte povrće. Kuhajte po preporukama (npr. lisnato povrće oko minutu, brokulu oko dvije, mahune tri minute)

Blanširanje je idealan način pripreme povrća za zamrzavanje, uz očuvanje boje, teksture i hranjivih vrijednosti hrane. Operite namirnice i po potrebi ogulite koru pa ih narežite na komade.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zdrava prehrana 01:14

U veliki lonac nalijte vode da prekrije povrće i dodajte žličicu soli. Kad voda zakuha, dodajte povrće. Kuhajte po preporukama (npr. lisnato povrće oko minutu, brokulu oko dvije, mahune tri minute).

Šupljom zaimačom vadite namirnice i ocijedite ih pa uronite u lonac s ledenom vodom koji ste pripremili sa strane, otprilike koliko se i kuhalo. Namirnice ocijedite i osušite prije pohrane u zamrzivač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2