Ideja projekta prezentiranog u muzeju u Berlinu je pomicanje granica između kulinarstva i mode te slavljenje hrane a autor je slavni kuhar Roland Trettl
JESTIVA MODA
Bizarna moda: Satkali suknje od morske trave i hobotnice
Jestiva odjeća sastavljena od hobotnica, lignji i morske trave te čokoladne haljine privlačila je pažnju na modnoj reviji u Muzeju moderne komunikacije u Berlinu. Kostim koji se može pojesti po prvi je puta predstavila pop zvijezda Lady Gaga, obukavši haljinu od svježeg mesa.
Tvorac ove neobične ideje je slavni kuhar Roland Trettl, a sve namirnice koje je upotrijebio za večeru, kasnije su i pojedene, rekao je novinarima.
- Namjera ovakve odjeće je razbiti granice između kulinarstva i mode te da ona prvenstveno slavi hranu - rekla je direktorica muzeja, Lieselotte Kugler.
Što još možete posjetiti u Berlinu, pročitajte OVDJE
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku