Ovaj zimski desert idealan je kao zamjena za doručak, ali i za uživanje uz kavu ili čaj. Njegova priprema ne traje dugo, a sigurno će vas oduševiti okusom...
Biskvitni kuglof s čokoladom i narančom - savršen za zimu...
Sastojci: 200 g brašna, 125 g maslaca, 200 g šećera, 3 jaja, paketić praška za pecivo, 3 naranče, 150 g čokolade za kuhanje, preljev: 1 i 1/2 dl ocijeđenog soka mandarine ili naranče, 150 g šećera, 3 žlice čokoladnog preljeva
Korak 1: Dobro oprane naranče stavite u hladnu vodu. Kad zavriju kuhajte oko dvije minute, isperite i ponovno prokuhajte u novoj vodi. Sameljite ih u blenderu zajedno s korom. Umutite jaja sa šećerom, dodajte kašu od naranča, omekšali maslac i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve dobro izmiješajte u kompaktnu smjesu. Izlomljenu čokoladu na kocke rastopite na pari. Dio bijele smjese odvojite i u nju umiješajte otopljenu čokoladu. Zagrijte pećnicu na 180°C.
Korak 2: Kalup za kuglof premažite maslacem i pospite brašnom. Izlijevajte naizmjence bijelu i čokoladnu smjesu. Pecite u pećnici oko 35 minuta. Kad se kuglof malo ohladi, izvadite ga iz kalupa. Vratite ga zatim natrag, zalijte kuhanim sokom od mandarine i šećera, te ohladite do kraja. Prije posluživanja prelijte čokoladnim preljevom.