Obložite dno okruglog kalupa papirom za pečenje, a stranice kalupa premažite maslacem. Pomiješajte bademovo brašno, palentu, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli, pomoću miksera, miksajte maslac i šećer...
Bezglutenski kolač s limunom
Sastojci u ovom receptu dovoljni su za četvero ljudi, a priprema traje oko sat vremena.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Obložite dno okruglog kalupa papirom za pečenje, a stranice kalupa premažite maslacem. Pomiješajte bademovo brašno, palentu, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli, pomoću miksera, miksajte maslac i šećer na srednjoj brzini dok smjesa ne postane čvrsta. Dodajte trećinu smjese s bademovim brašnom i jedno jaje te miješajte dok se sve ne sjedini. Postupno dodajte preostalu smjesu s bademovim brašnom i jaja, u još dvije serije, miješajući između svakog dodavanja. Dodajte naribanu koricu 2 limuna i ekstrakt vanilije te kratko miješajte dok se sve ne sjedini. Prebacite tijesto u pripremljeni kalup i pecite tortu oko 40 minuta.
Sastojci:
2 šalice bademova brašna, 3/4 šalice kukuruzne krupice, 1,5 žličica praška za pecivo, prstohvat soli, 200 g maslaca, 1 šalica šećera, 3 jaja, limunova korica, pola žličice ekstrakta vanilije