Ranije ispečenu podlogu prekrijte dijelom narezanih banana, prelijte dijelom pudinga i tako dok sve ne potrošite. Završni sloj neka bude puding
Banana puding cheesecake: Ukusan desert za poslije ručka
Sastojci:
- 1 i 2/3 šalice zdrobljenih integralnih keksa
- 1/4 šalice šećera
- 1/2 šalice rastopljenog maslaca
- 2/3 šalice šećera
- 1/3 šalice brašna
- 1 prstohvat soli
- 2 šalice mlijeka
- 3 razmućena žumanjka
- 1 i 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 500 grama krem sira sobne temperature
- 4 narezane banane
- Za posluživanje: šlag i dodatno narezane banane
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. U veliku zdjelu dodajte kekse i 1/4 šalice šećera i dobro promiješajte. Dodajte maslac i opet dobro promiješajte pa stavite u kalup za torte ili pite i utisnite. Pecite oko sedam minuta, odnosno dok ne dobije boju, a potom dobro ohladite.
Da bi napravili puding od vanilije, u loncu zajedno umutite zajedno 2/3 šalice šećera s brašnom i solju pa polako dolijevajte mlijeko u koje ste prethodno umutili žumanjke tako da smjesa bude glatka pa kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Zatim uklonite sa štednjaka i dodajte ekstrakt vanilije. Krem sir dobro izradite tako da bude gladak i kremast pa ga dodajte u puding i dobro promiješajte.
Ranije ispečenu podlogu prekrijte dijelom narezanih banana, prelijte dijelom pudinga i tako dok sve ne potrošite. Završni sloj neka bude puding. Stavite u hladnjak preko noći. Poslužite uz narezane banane i šlag.