Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Bakina ideja za fini Badnjak: Bakalar s kuhanim krumpirom

Bakina ideja za fini Badnjak: Bakalar s kuhanim krumpirom
1

Na pakiranju zamrznutog bakalara treba pisati latinski naziv Gadus morhua i samo je to pravi bakalar. Pollachius virens je njegov rođak crna kolja

Sastojci:

  • suhi bakalar (oko 500 g)
  • 600 g krumpira
  • 1/2 glavice češnjaka
  • peršin
  • sol
  • papar
  • oko dl maslinova ulja
  • dl mlijeka

Priprema:  

Bakalar operite pa potucite batom za meso kako bi lakše omekšao. Namačite ga dva dana i nekoliko puta dnevno promijenite vodu. Kuhajte ga oko sata. Očistite ga od kožice i kostiju te usitnite pa nastavite kuhati. Krumpir skuhajte i narežite pa ubacite nasjeckani češnjak, peršin, papar, sol i maslinovo ulje.

Dok je vruć, umiješajte ribu postepeno dodajući vruću vodu od kuhanja bakalara i zagrijano mlijeko. Ukrasite peršinom i dodatno začinite prema želji. 

Savjet:  

Na pakiranju zamrznutog bakalara treba pisati latinski naziv Gadus morhua i samo je to pravi bakalar. Pollachius virens je njegov rođak crna kolja. Kupujte li bakalar u sušenom obliku, on bi trebao biti tvrd poput kosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6