Ovaj jednostavni kolač možete pripremiti za manje od sat vremea, peče se samo 25 minuta i može se jesti topal uz čaj ili kavu. Idealan za jesenska popodneva
FINO I MIRISNO
Bakin kolač sa šljivama - voćni užitak za jesenska popodneva
Sastojci:
- 3 jaja
- 2 šalice brašna
- šalica jogurta
- 1⁄2 šalice ulja
- vrećica praška za pecivo
- 1⁄2 šalice šećera
- 1⁄2 šalice ulja
- žličica ekstrakta vanilije
- 15 šljiva
- žličica cimeta u prahu
- 3 žlice smeđeg šećera
- šećer u prahu
Priprema:
Šljive prerežite, očistite od koštica pa polovice razrežite na polovine.
Pospite komade voća cimetom i smeđim šećerom. Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jogurt, ulje i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo. Dobro izmiješajte.
Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka, pa i njega lagano umiješajte kuhačom. Premažite okrugli kalup maslacem i pospite brašnom. Zagrijte pećnicu na 180°C.
Ulijte smjese u kalup pa na nju poslažite komade šljiva. Stavite kolač u zagrijanu pećnicu i pecite oko 25 minuta. Kad se ohladi, izvadite iz kalupa, pospite šećerom u prahu.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku