Za pripremu ovog jela će vam trebati luk, celer, batat, sjeckana rajčica, peršin, kurkuma, kim, cimet, tikvice, slanutak i vrsta tjestenine po želji, možete i pužiće
Afričko varivo za prste polizati
Uz ovu količinu sastojaka ćete pripremiti obrok za cijelu obitelj, a za pripremu će vam trebati oko pola sata.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
1 žlica maslinova ulja, 1 luk, narezan na komadiće, 2 korijena celera, dijagonalno narezana, 2 manja batata, narezana na kockice, 4 šalice vode, 800 ml sjeckane rajčice, 2 žlice sjeckanog peršina, 1 žličica soli, 1/2 žličice kurkume, 1/2 žličice mljevenog kima, 1/4 žličice cimeta, 1/4 žličice cayenne papra, 1 list lovora, 2 manje tikvice, narezane na kolutiće, 200 g slanutka iz konzerve, ocijeđenog, 200 g tjestenine po želji, pužića
Priprema:
U većem loncu zagrijte ulje pa dodajte luk, celer i batat te kuhajte nekoliko minuta, dok luk ne omekša. Dodajte preostale sastojke osim tikvica, slanutka i tjestenine, poklopite i kuhajte na najjačoj temperaturi od 8 do 10 minuta.
Smanjite temperaturu na srednju i kuhajte još 15 minuta. Dodajte tikvice, slanutak i tjesteninu te kuhajte nepokriveno još 10 minuta, dok tikvice i tjestenina ne omekšaju. Varivo poslužite toplo.
EVO LIJEKA ZA DOSADU! POGLEDAJTE MARATON 'TKO MI BOLJE KUHA?':