8 vrsta hrane koja se baca, a možete ju iskoristiti u jelima
Vrhnje za kuhanje je fini dodatak slatkim i slanim jelima ili pićima. Koristite ga umjesto mlijeka u pripremi kolača. Vrhnje za kuhanje je ukusno i u smoothiejima, shakeovima, a možete ga preliti i preko zobenih pahuljica
JABUKE - Ako jabuke u zdjeli s voćem počnu izgledati naborane i dehidrirane, nemojte ih još bacati. Ogulite ih, izrežite ih i nasjeckajte da napravite umak od jabuka u ekspres loncu. Samo dodajte malo cimeta, limunovog soka i zaslađivača po ukusu. Sve to kuhajte na visokom tlaku u vodi oko 8 minuta. Ohladite i izmiksajte.Ili napravite malo maslaca od jabuke na štednjaku s nasjeckanom jabukom, javorovim sirupom, limunovim sokom, soli i začinima poput mljevenog klinčića i cimeta. Kuhajte dva sata na laganoj vatri uz često miješanje. Ohladite i izmiksajte.
| Foto: Dreamstime_/ILUSTRACIJA