Kako punjenje ne bi iscurilo, prije pečenja lignje zatvorite čačkalicama, a peršin, limun, češnjak i maslinovo ulje ističu im okus kako god ih pripremate ili punite
MORSKA DELICIJA
PLUS+
7 super recepata: Lignje se pune blitvom, a odlične su i u rižotu
Iako ih u domaćinstvu i dostavi najčešće jedemo pržene u dubokom ulju, prethodno uvaljane u mrvice ili umočene u tijesto kao za palačinke, lignje su svojevrsna poslastica kad se spremaju na žaru, a pravi ljubitelji slasnih zalogaja dat će prednost lignjama punjenim nekim finim nadjevom, recimo - kozicama ili mješavinom mrvica, peršina i češnjaka, uz dodatak malo riže... Veliki primjerci liganja mogu se puniti pa kuhati u krpi, što je laganije, a manji se mogu zgotoviti pečenjem u pećnici ili u tavi.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku