![7 pilećih marinada zbog kojih će svi misliti da ste Masterchef](https://img.24sata.hr/WsnzKmJdKjazecAox9HyiE6Liy8=/414x267/smart/media/images/2018-46/vgfdesa.jpg)
Najbolji način da bijelom mesu piletine pružite neodoljiv okus i aromu je pripremiti je u dobroj marinadi. A još bolje je kad to možete napraviti unaprijed i zamrznuti. Donosimo 7 recepata za marinadu
Lifestyle
Komentari 1Najbolji način da bijelom mesu piletine pružite neodoljiv okus i aromu je pripremiti je u dobroj marinadi. A još bolje je kad to možete napraviti unaprijed i zamrznuti. Donosimo 7 recepata za marinadu
"Da ima grob, došla bih mu, zapalila svijeću. I rekla bih mu: Sine, čekaj me. Živa ne mogu k tebi na nebo."
Pročitaj priče nestalih u Domovinskom ratu.
Uz dobru kombinaciju začina i umaka čak i bijelo meso piletine može postati vrhunsko jelo bogato okusima. Kako bi postigli fantastični okus važno je znati pravi omjer za pripremu aromatičnih marinada, piše Sweet Peas.
1. Marinada od korijandera i limete
Sastojci:
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u vrećici za zamrzavanje, dodajte u nju i pileća prsa te malo promiješajte. Stavite u zamrzivač. Piletinu treba otopiti i peći u pećnici prije zagrijanoj na 220°C. Piletinu treba peći s marinadom u niskoj posudi za pečenje 20 - 25 minuta. Dopustite ispečenoj piletini da odstoji 10 minuta prije rezanja. Prelijte piletinu par puta s umakom.
2. Marinada od češnjaka, soja sosa i meda
Sastojci:
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u vrećici za zamrzavanje, dodajte u nju i pileća prsa te malo promiješajte da je cijela piletina prekrivena marinadom. Stavite u zamrzivač, ali pripazite - ovako marinirana piletina može stajati do 3 mjeseca.
3. Teriyaki marinada
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u vrećici za zamrzavanje, dodajte u nju i pileća prsa te malo promiješajte da je cijela piletina prekrivena marinadom. Stavite u zamrzivač. ovako pripremljeno meso se može nakon odmrzavanja peći, grilati, pa čak i skuhati.
4. Marinada s crvenim vinom i Worcestershire umakom
Sastojci:
Priprema:
Sve sastojke treba zakuhati i pustiti da se u potpunosti ohlade. Dodajte piletinu i pustite da stoji 15- 20 minuta. nakon toga piletinu i marinadu stavite u vrećicu za zamrzavanje i zamrznite. Piletinu u marinadi pripremite u roku od 30 dana.
5. Marinada od soje i slatkih chilli papričica
Sastojci:
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke i dodajte piletini. Zamrznite piletinu u marinadi. Ovako piletina može stajati do 3 mjeseca. Piletinu treba otopiti i peći u pećnici prije zagrijanoj na 220°C. Piletinu treba peći s marinadom u niskoj posudi za pečenje 20-25 minuta. Dopustite ispečenoj piletini da odstoji 10 minuta prije rezanja. Prelijte piletinu par puta s umakom.
6. Marinada od ananasa
Sastojci:
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u vrećici za zamrzavanje, dodajte u nju i pileća prsa te malo promiješajte da je cijela piletina prekrivena marinadom. Ostavite u marinadi oko 15 minuta. Piletinu treba otopiti i peći u pećnici prije zagrijanoj na 220°C. Piletinu treba peći s marinadom u niskoj posudi za pečenje 20-25 minuta. marinadu nakon pečenja se može iskoristiti u pripremi povrća, tofua, riže, pire krumpira ili nekog drugog priloga.
7. Marinada od Curryja i jogurta
Sastojci:
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u vrećici za zamrzavanje, dodajte u nju i pileća prsa te malo promiješajte da je cijela piletina prekrivena marinadom. Stavite u zamrzivač, ali pripazite - ovako marinirana piletina može stajati do 3 mjeseca.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+