Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

6 razloga zbog kojih su supruge nezadovoljne svojim muževima

6 razloga zbog kojih su supruge nezadovoljne svojim muževima

U odnosu u kojemu muž uvijek pokušava udovoljiti ženi, a ona i dalje nije sretna, postoje mnogi razlozi zbog kojih je žena nezadovoljna, a koji se tiču i njega

VIDEO

Mnogi muškarci pate od nesigurnosti u svojim vezama. Čak i ako su iznimno uspješni na poslu, kod kuće postaju potpuno drugačiji – stalno pitaju svoju suprugu što želi i kako je mogu usrećiti. Prema istraživanju koje je provela organizacija Relate, 60% muškaraca izjavilo je da se osjeća nesigurno dok izlaze na spojeve. Njihove supruge, umjesto da cijene ovu "uslužnu" verziju svojih muževa, često su razočarane ili ljutite zbog njihove pasivnosti i nevoljkosti da preuzmu inicijativu.

Istina je i da neki ljudi, uključujući i žene, nikada nisu zadovoljni, bez obzira kako se njihov partner ponaša. Međutim, u odnosu u kojemu muž uvijek pokušava udovoljiti ženi, a ona i dalje nije sretna, postoje mnogi razlozi zbog kojih je žena nezadovoljna, a koji se tiču i njega.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Parovi u Pitomači proslavili 50. godišnjicu braka 00:50

Šest najčešćih razloga zbog kojih su žene nezadovoljne svojim muževima:

1. Muž misli da je uslužan i ljubazan, ali odbija preuzeti bilo kakvu odgovornost

U ovom slučaju, muškarac stalno prepušta supruzi sve važne (i manje važne) odluke jer se potajno boji posljedica donošenja loše odluke i preuzimanja odgovornosti za nju. To se najčešće događa kod muškaraca koji izbjegavaju rizik i skloni su anksioznosti, a to ponašanje im često donosi uspjeh na poslu (npr. liječnici, odvjetnici).

Roditelji odlučili da djeca ni sutra ne idu u školu u kojoj je problematičan učenik
Roditelji odlučili da djeca ni sutra ne idu u školu u kojoj je problematičan učenik

2. Muž misli da je uslužan i ljubazan, ali bi ga svaki promatrač izvana smatrao pasivno-agresivnim i gunđalom

Ovdje se radi o muškarcu koji kaže: "Naravno, što god ti želiš," ali tonom koji sugerira da bi radije jeo crve nego sudjelovao u toj aktivnosti, a to čini samo zato što je njegova supruga navodno toliko zahtjevna.

3. Muž ima preokupirani stil privrženosti i stalno se boji da nije dovoljno dobar za svoju suprugu

On se boji da će ga napustiti (iako ti strahovi često nisu otvoreno izneseni) te vjeruje da će, ako joj prepušta sve odluke, biti tako dobar partner da ga nikada neće ostaviti. Takav muškarac često je u ranom djetinjstvu bio napušten, fizički ili emocionalno, od strane roditelja ili je imao roditelja s emocionalnim problemima zbog kojih nisu mogli biti dosljedno prisutni.

Fashion young couple posing in the street.

Ironično, njegov pokušaj da se učini toliko pristupačnim kako bi izbjegao napuštanje dovodi do toga da se njegova supruga osjeća emocionalno napušteno i kao jedina odrasla osoba u vezi.

4. Muž tvrdi da ga supruga stalno kritizira

Zbog čega se emocionalno povukao iz donošenja svih odluka kako bi se zaštitio.

5. Muž izbjegava sukobe

Većina muškaraca ne želi sukobe i ne misli da je rasprava o različitim mišljenjima vrijedna neizbježne svađe (iz njegove perspektive).

6. Mužu nije stalo do onoga što obitelj radi jer je depresivan i suočava se s problemima koje odbija priznati

On svoje potpuno povlačenje iz života prikriva tvrdnjama da je zapravo "opušten" ili da "ide nizvodno", ali njegova supruga zna da nešto nije u redu s njim i ljuti se što ne želi riješiti svoje probleme. Umjesto toga, ostaje na kauču, zarobljen u svom telefonu ili video igrama, često pretjerano jedući, pijući ili konzumirajući druge supstance.

Majka dvoje djece priznala: 'Ne želim ih vidjeti baš svaki dan'
Majka dvoje djece priznala: 'Ne želim ih vidjeti baš svaki dan'

Muškarac treba prestati toliko brinuti o tome što njegova supruga misli o njegovim odlukama. Možda će mu za to trebati terapija, posebno ako je imao pasivnu očinsku figuru ili ako mu se veza čini vrlo krhkom. Mora početi razmišljati o tome što je najbolje za obitelj i suprugu, i to činiti čak i ako se ona s njim ne slaže.

U dinamici gdje žena osjeća da mora donositi sve odluke, ona se osjeća kao suprugova majka. Potrebno joj je da vidi svog partnera kako preuzima odgovornost i ponekad djeluje kao odrasla osoba u vezi, što znači da može vjerovati da će on učiniti ono što je najbolje za nju na duži rok.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Alzheimerova bolest ranog početka: Neki dobiju dijagnozu već u 30-ima, a ovo su uzroci
DOBRO JE ZNATI

Alzheimerova bolest ranog početka: Neki dobiju dijagnozu već u 30-ima, a ovo su uzroci

Dijagnoza je obično šokantna, a znači da odmah trebate planirati velike promjene kako biste osigurali svoju sigurnost i njegu u nadolazećim godinama