Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

5 trikova za rješavanje crva iz kanti za smeće - jednostavno je

5 trikova za rješavanje crva iz kanti za smeće - jednostavno je

Nema ničeg goreg nego kad odete izbaciti svoje smeće, samo da biste pronašli gadne crve kako gmižu po unutrašnjosti u vašim kantama za smeće

VIDEO

Ako imate crve u kanti za smeće, a pogotovo je to moguće u ovo vrijeme kad su temperature izrazito visoke što pogoduje njihovom razmnožavanju, ne morate ići dalje u potrazi za rješenjem.

Ako u svom domu imate crve, to je vjerojatno zato što postoji izvor raspadajućeg organskog materijala koji su muhe koristile da polažu svoja jaja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Pivo od cvrčaka 01:20

Stručnjak s BusinessWaste.co.uk, po imenu Mark Hall, podijelio je svojih pet najboljih savjeta kako spriječiti da vaša kanta za smeće postane leglo za ove štetočine.

Očistite kante prije nego se vrijeme zagrije

Lakše je spriječiti da se crvi udome u vašim kantama nego ih istjerati.

- Koristite vruću vodu i jaku otopinu za dezinfekciju ili izbjeljivač (jedan dio izbjeljivača na 10 dijelova vode). Temeljito izribajte unutrašnjost i poklopac kante, fokusirajući se na kutove i pukotine u kojima bi crvi mogli živjeti i skrivati ​​se - rekao je Mark.

Koristite kipuću vodu

No, ako su vam crvi već u kanti, Markov najbolji savjet je da ih prelijete kipućom vodom. Dodao je da se za "istrebljenje crva" mogu koristiti i ocat, sofa za pečenje i eterična ulja.

Otpadnu hranu čvrsto zatvorite

Crve privlači otpad od hrane i kao rezultat toga, Mark je naglasio važnost provjere jesu li vaši ostaci čvrsto zatvoreni.

- U idealnom slučaju, otpadnu hranu treba kompostirati ili staviti u zasebnu kantu za otpadnu hranu - naglasio je.

Odlični trikovi kako da kanta za smeće u kuhinji više ne smrdi
Odlični trikovi kako da kanta za smeće u kuhinji više ne smrdi

- Za određene vrste otpada kao što su hrana, pelene ili izmet kućnih ljubimaca pokušajte koristiti dvije vrećice umjesto jedne. One će ih bolje zatvoriti i smanjiti rizik od curenja - sugerirao je Hall.

Koristite sredstva protiv insekata

Osim toga, možete također posuti repelentima protiv insekata po rubu i dnu kante.

- Prirodan su i učinkovit način ubijanja crva njihovim dehidriranjem. Ponovo nanesite sredstvo svakih nekoliko dana tijekom vrućih mjeseci poput kolovoza - kaže Hall.

Držite kante na hladnom

Konačno, s rastućim temperaturama i vrućinom koja pomaže rastu crva, držanje spremnika u zasjenjenim područjima usporit će proces.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO