Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

3 odlična recepta s janjetinom: Ispod peke s krumpirom, marinirana rebra i punjeni but

3 odlična recepta s janjetinom: Ispod peke s krumpirom, marinirana rebra i punjeni but

Tajna ukusnoga i mekoga janjećeg mesa iz pećnice je u dugom pečenju na umjerenoj, laganijoj temperaturi i podlijevanju umakom od pečenja. Oduševite goste ovim odličnim receptima

Janjeća rebra marinirana u medu i začinima

Sastojci: 1,5 kg janjećih rebara, 2 luka, 2 žličice mljevenog češnjaka, 3 žličice meda, 3 žličice maslinova ulja, 1/4 šalice sojina umaka, šalica vina, papar, sol, 1/4 šalice limunova soka, žličica cimeta

Priprema: U manjoj posudi pomiješajte narezani luk, češnjak, ulje, med, sojin umak, vino, papar, sol, limunov sok i cimet. Janjetinu stavite u vatrostalnu posudu pa je prelijte tom mješavinom. Ostavite u hladnjaku sat vremena pa prebacite u pećnicu. Pecite 40 minuta na 200 stupnjeva. Poslužite s povrćem.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Napravili kaos u kuhinji! Croata i Patrik Čelić spremali ‘zdravi’ ručak s ring djevojkama 16:41

Janjetina ispod peke

Sastojci: 1,80 kg janjećeg buta, kg krumpira, 250 g luka, 1,5 dcl ulja, 3 grančice ružmarina, 2 lovorova lista, sol, papar 

Priprema: Janjeći but operite, obrišite i narežite na dva ili tri komada. Natrljajte ga krupnom morskom solju. Ogulite krumpir i prerežite na pola. Luk ogulite i narežite na veće ploške. Pripremljeno meso stavite na donju ovalnu posudu peke. Oko mesa posložite krumpir i luk te dodajte ružmarin i lovor.

Posolite i popaprite pa prelijte uljem i poklopite. Sve dobro prekrijte žarom i pecite na užarenoj ploči ili ognjištu 1,5-2 sata. Prema želji, s janjećim mesom možete pripremiti i ostale vrste mesa s drugim povrćem osim krumpira; mrkvom, kupusom, rajčicama, tikvicama.

Fotolia

Nadjeveni janjeći but

Sastojci: kg janjećeg buta bez kostiju, 3 kriške tosta, peršin, 6 inćuna, 4 češnja češnjaka, limun bjelanjak, 200 ml bijelog vina, 100 ml pilećeg temeljca, 6 lukova, 4 artičoke, 10-ak sušenih rajčica, maslinovo ulje, sol, papar, 10 krumpira, naranča, ružmarin

'Mačje oči' - rolada s bananama koju rado pojedu i veliki i mali
'Mačje oči' - rolada s bananama koju rado pojedu i veliki i mali

Priprema: Pomiješajte tost, inćune i peršin pa dodajte koricu limuna, bjelanjak, sol i papar. Tom smjesom nadjenite otkošten but i sve učvrstite kuhinjskim koncem ili čačkalicama. Još posolite i popaprite pa nauljite. Stavite u lim s češnjakom i ružmarinom te pecite 15 min na 220°C. Prelijte vinom i temeljcem pa pecite još pola sata na 180°C.

Ogulite luk i kuhajte ga pet minuta u zasoljenoj vodi. Prepržite ga na ulju i dodajte artičoke. Za to vrijeme stavite i krumpire u pećnicu te pecite dok ne dobiju boju. U tavu dodajte sok od limuna i rajčice. Sve stavite u lim za pečenje s mesom i pecite još pola sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču
Veliki tjedni horoskop: Bik će briljirati na poslu, Djevica uživati, a Jarac se zaljubiti
OD 22. DO 28. PROSINCA

Veliki tjedni horoskop: Bik će briljirati na poslu, Djevica uživati, a Jarac se zaljubiti

Kod Jarca je moguća velika ljubav i zaljubljenost pa će mnogi ovih dana ući u novu vezu. A oni koji su već u vezi bit će privrženiji jedno drugom i razveseliti se darovima
Jeste li spremni za nedjeljni kviz? Ovaj je nemoguće težak
25 IZAZOVNIH PITANJA

Jeste li spremni za nedjeljni kviz? Ovaj je nemoguće težak

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...