Ako vam je potrebna brza slastica, a nemate vremena ili strpljenja za klasično pečenje i pripremanje kolača, brownieji iz mikrovalne savršeno su rješenje
15 minuta i gotovo! Ekstra brzi i ekstra fini kolač iz mikrovalne
Uz nekoliko jednostavnih sastojaka, u malo vremena možete pripremiti prefinu slasticu koju svi obožavaju. Ovaj recept pojednostavljuje klasičan proces jer nema potrebe za pećnicom.
Brownie iz mikrovalne savršen je kad vam treba nešto brzo i slatko, bez previše pečenja. Ovaj recept daje osam porcija i može se pripremiti za samo 10 minuta, uz dodatnih pet minuta kuhanja.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Ova verzija klasičnog deserta savršena je za ljubitelje brownieja s bogatom, fudgy teksturom, a odlično se slaže s kuglicom sladoleda.
Sastojci:
- 150 g posoljenog maslaca
- 150 g kristal šećera
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 2 žlice mlijeka
- 2 srednje velika jaja, lagano istučena
- 50 g glatkog brašna
- 75 g nezaslađenog kakao praha
- 80 g mliječnih čokoladnih kapljica
Priprema:
Nasjeckajte maslac na male komadiće i stavite u staklenu ili keramičku posudu veličine 20 x 20 cm prikladnu za mikrovalnu pećnicu. Stavite u mikrovalnu pećnicu u intervalima od 20 sekundi dok se ne otopi, a zatim namažite posudu maslacem te ga nakon toga prebacite u zdjelu za miješanje.
U zdjelu za miješanje potom dodajte šećer i dobro miješajte ručno ili električnom miješalicom dok smjesa ne postane glatka i dobro izmiješana s otopljenim maslacem.
U posebnom vrču pomiješajte ekstrakt vanilije s mlijekom i tučenim jajima. Postupno umiješajte ovu smjesu u mješavinu šećera i maslaca, pazeći da je svaki dodatak potpuno stopljen prije nego što dodate sljedeći.
Prosijte zajedno brašno i kakao prah, a zatim ih lagano umiješajte u tijesto. Na kraju umiješajte komadiće mliječne čokolade.
Tijesto izlijte u namašćenu posudu i špatulom ga ravnomjerno rasporedite. Pecite u mikrovalnoj oko pet minuta ili dok se kolačići ne dignu i ne budu lagano čvrsti na dodir.
Mogu ostati malo mekani u sredini, ali nastavit će se stvrdnjavati dok se hlade.
Vruće jelo prebacite na rešetku za hlađenje i ostavite da se ohladi barem 20 minuta da se stegne.
Izrežite na 8 kvadrata i čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do tri dana, piše Express.