Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0
Foto: Dreamstime_/ILUSTRACIJA
RAPSODIJA OKUSA I MIRISA

12 recepata za kečape kakve niste jeli: Od zelenih rajčica, šljiva, jabuka, gljiva, brusnica...

Osim što imate priliku napraviti i kušati kečape posebnih okusa i mirisa, tu je i trik kako bez muke oguliti rajčice te kako kečap pasterizirati - da bi vam potrajao cijelu zimu, a i dulje

Riječ 'kečap' nastala je od starog izraza iz jugoistočne Azije za riblji umak - 'ke-tsiap'. U to doba ovaj umak nije imao nikakve veze s onime kakav jedemo danas. Pripremao se od fermentiranih slanih inćuna. Europljani su ga otkrili u 17. stoljeću i malo po malo krenuli dorađivati dodavanjem svega i svačega. Najviše su voljeli ubaciti pokoju gljivu dok su za rajčicama rijetko posezali. 

Komentari 0
Dnevni horoskop za subotu 2. studenog: Rak se mora paziti jedne stvari, Ribu čeka ljubav
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA?

Dnevni horoskop za subotu 2. studenog: Rak se mora paziti jedne stvari, Ribu čeka ljubav

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 2. studenog i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Svi sveti i Dušni dan: Znate li razliku i zašto je za te blagdane pogrešno reći Dan mrtvih?
SVECI I VJERA U ZAGROBNI ŽIVOT

Svi sveti i Dušni dan: Znate li razliku i zašto je za te blagdane pogrešno reći Dan mrtvih?

Naši preci su velikim slavljem obilježavali blagdan Svih svetih, zbog čega je dobio naziv 'Mali Božić'. Uoči blagdana se postilo, na dan je bila gozba, a na groblje se išlo u sumrak