Obavijesti

Sport

Komentari 4

Lewis Hamilton: Borio sam se s depresijom od ranog djetinjstva

Lewis Hamilton: Borio sam se s depresijom od ranog djetinjstva

Mislim da je to bio pritisak utrkivanja i muke u školi, zlostavljanja. Nisam imao s kime razgovarati, kazao je britanski vozač Formule 1 za Times

VIDEO

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli Britanac Lewis Hamilton (39) otkrio je da se od djetinjstva borio s depresijom, suočavajući se najprije s maltretiranjem u školi, a onda noseći se s pritiskom bavljenja karijerom u moto utrkama. Hamilton, koji se natječe od šeste godine, rekao je da se u odrasloj dobi borio i s depresijom i da mu je bilo teško govoriti o tome.

Pokretanje videa...

Hamilton vožnja 01:15

- Mislim da je to bio pritisak utrkivanja i muke u školi, zlostavljanja. Nisam imao s kime razgovarati - rekao je Hamilton u intervjuu za "Times".

- Cijeli život sam se borio s mentalnim zdravljem, depresijom od vrlo ranog djetinjstva, a kad sam imao otprilike 13, kad sam bio u dvadesetima, imao sam neke stvarno teške faze.

Hamilton je debitirao u Formuli 1 2007. kada je imao 21 godinu, postavši prvi tamnoputi vozač u seriji. Osvojio je prvenstvo sljedeće godine i izjednačio rekord Michaela Schumachera od sedam naslova svjetskog prvaka 2020. Britanac je rekao da se danas osjeća zrelije nego ranije u karijeri.

- Učite o stvarima koje su vam prenijeli roditelji, primjećujete te obrasce, kako reagirate na stvari, kako to možete promijeniti. Ono što me moglo ljutiti u prošlosti, danas me ne ljuti. Puno sam profinjeniji. - rekao je.

Vozač Mercedesa, koji bi se sljedeće godine trebao pridružiti Ferrariju, šesti je u prvenstvu, a sljedeća utrka Formule održava se u Austinu sljedeći mjesec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Mladi Dražen o bivšoj državi, Divcu, djevojkama... 'Dirnuli su me, jednom ću se tamo vratiti'
RIJEDAK INTERVJU

Mladi Dražen o bivšoj državi, Divcu, djevojkama... 'Dirnuli su me, jednom ću se tamo vratiti'

"Košarkaški Mozart" u to je vrijeme, sedam godina prije smrti, imao 21 godinu i ponio titulu najboljeg sportaša bivše Jugoslavije. Mnoge su mu navijačice izjavljivale ljubav

VIDEO Gattuso i bočica: Žedni trener Hajduka mislio je da pije običnu vodu. Reakcija je hit...
NIJE TO OČEKIVAO

VIDEO Gattuso i bočica: Žedni trener Hajduka mislio je da pije običnu vodu. Reakcija je hit...

Kamere klupske televizije snimile su Gennara Gattusa nakon utakmice protiv Slaven Belupa na konferenciji za medije kako ispija vodu s okusom. Teško je reći da mu se svidjelo