Obavijesti

Sport

Komentari 9

I Zrinka pala nakon Leone! Čak 28 skijašica odustalo u Flachauu

I Zrinka pala nakon Leone! Čak 28 skijašica odustalo u Flachauu
3

Leona Popović i Zrinka Ljutić dvije su od 28 skijašica koje su odustale u noćnom slalomu u Flachauu. U utrci je pobijedila Mikaela Shiffrin, koja je uz drugoplasiranu Petru Vlhovu bila osjetno bolja od ostatka skijašica

Zrinka Ljutić (19) i Leona Popović (26) neće pamtiti noćni slalom u Flachuu po dobrome. Leona je odustala u prvoj vožnji, dok je Zrinka pala pred ciljem nakon što je imala deseto vrijeme prvo vožnje.

Podsjetimo, Ljutić je bila na desetom mjestu nakon prve vožnje s 1,6 sekundi zaostatka za vodećom Petrom Vlhovom. Zrinka je u drugoj vožnji došla pred sam cilj i bila u poziciji da ostvari top 15 plasman, ali je pala nekoliko vrata od cilja. 

U utrci je pobijedila Mikaela Shiffrin, koja je uz drugoplasiranu Petru Vlhovu (+0,27s) bila osjetno bolja od ostatka skijašica. Treća je Šveđanka Sara Hector (+1,11s)

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom

Leona je odlično krenula u utrku, u prvom sektoru kasnila je tek 0,02 sekunde za tada vodećom Shiffrin, pa je u iduća dva sektora gubila po pola sekunde, a onda je napravila grešku od koje nije bilo spasa. Ispala je iz utrke i tako odustala drugi put u sedam slalomskih utrka ove sezone.

Flachau 'crna mačka' za Leonu

Flachau tako ostaje "crna mačka" za Leonu, koja je u pet utrka Svjetskog kupa na tom skijalištu tek jednom osvojila bodove (21. mjesto 2021. godine). 

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom

Međutim, slalom se nije pokazao izazovnim samo za naše skijašice. Naime, čak 23 skijašice odustale su u prvoj vožnji, a u drugom laufu još pet, što znači da je čak 28 skijašica odustalo u Flachauu.

Iduća postaja za skijašice je skijalište Jasna u Slovačkoj, koje će biti domaćin veleslaloma (subota, 20. siječnja) i slaloma (nedjelja, 21. siječnja).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9
Hajduk - Lokomotiva 2-1: Sigur ispravio težak kiks Kalinića i 'bili' imaju sedam bodova 'fore'
FEŠTA NA POLJUDU

Hajduk - Lokomotiva 2-1: Sigur ispravio težak kiks Kalinića i 'bili' imaju sedam bodova 'fore'

Bila je to vrlo uzbudljiva i neizvjesna utakmica pred 22.784 gledatelja, a junak Splićana postao je Niko Sigur koji je zabio u 76. minuti nakon asistencije Melnjaka. Hajduk je pobjegao Rijeci i Dinamu