Obavijesti

Sport

Komentari 3

Lena Stojković i Ivan Šapina su nosili hrvatsku zastavu na zatvaranju Olimpijskih igara

Lena Stojković i Ivan Šapina su nosili hrvatsku zastavu na zatvaranju Olimpijskih igara
8

Hrvatske boje u Parizu branilo je 73 sportaša u 16 sportova koji su osvojili sedam medalja. Stojković je bila brončana u taekwondou, Šapina je ostao bez medalje u tijesnoj borbi protiv Kubanca

VIDEO

U Parizu na stadionu Stade de France održana je svečanost zatvaranja 33. izdanja ljetnih Olimpijskih igara na kojima je nastupilo više od 10 tisuća sportaša iz 206 zemalja, uključujući i reprezentaciju izbjeglica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Doček hrvatskih olimpijaca na Trgu bana Jelačića 02:26

Sve hrvatske medalje

Hrvatske boje u Parizu branilo je 73 sportaša u 16 sportova koji su osvojili sedam medalja. Podsjetimo, zlata su osvojili džudašica Barbara Matić i veslači Martin i Valent Sinković, srebro su osvojili vaterpolisti i tenisačica Donna Vekić, a bronce strijelac Miran Maričić, atletičarka Sandra Elkasević i taekwondoašica Lena Stojković.

Svečanost je počela u Jardins des Tuileries, gdje se nalazi Olimpijski kotao, a Zaho de Sagazan i zbor Academie Haendel-Hendrix izveli bezvremenski klasik "Sous le ciel de Paris" slavne Edith Piaf.

Pjesma je pratila gašenje olimpijskog kotla i odlazak plamena, u rukama osvajača četverostruke zlatne medalje, francuskog plivača Leona Marchanda prema Stade de Franceu gdje se nastavilo "slavlje".

Stojković i Šapina nosili barjak

Uslijedio je mimohod zastava, hrvatsku su nosili taekwondoaši Lena Stojković i Ivan Šapina. Podsjetimo, Stojković je osvojila brončanu medalju u kategoriji do 49 kg, dok je Šapina zauzeo peto mjesto na Olimpijskim igrama u kategoriji do 80 kg, nakon što je ponajprije spletom nesretnih okolnosti u polufinalnom dvoboju ostao bez finala, a kasnije i bez brončanog odličja.

Za razliku od svečanosti otvaranja koja je prvi put u povijesti održana izvan stadiona, brodskim mimohodom ili mimoplovom duž rijeke Seine, punih šest kilometara i u nazočnosti oko 300 tisuća gledatelja, ceremonija zatvaranja se održala na stadionu Stade de France.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!
ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone