Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Lazanje sa šparogama i lososom

Lazanje sa šparogama i lososom

Na tijesto slažite losos pa ga potom prelijte umakom. Ponavljajte postupak, a za zadnji sloj ostavite šparoge i rajčice te ih prelijte umakom. Po umaku pospite parmezan. Pecite u pećnici 35-40 minuta

Ovo jelo idealno je za šest osoba, a priprema će trajati oko 90 minuta.

Sastojci:

1 kg šparoga, 4 rajčice, 500 g fileta lososa, 2 ljutike, 2 žlice maslaca, 2 žlice brašna, 200 ml mlijeka, 200 ml vrhnja za kuhanje, 400 ml temeljca od šparoga, sol i papar, malo šećera, muškatni oraščić, sok polovice limuna, 75 g naribanog parmezana, pakiranje tijesta za lazanje

POGLEDAJTE VIDEO: Nepalka Rina radi pizzu

Pokretanje videa...

Nepalka Rina radi u Zagrebu: Ovdje sam naučila peći pizze, a obožavam sarmu i grah 00:59

Priprema:

Kuhajte šparoge u vodi s malo soli i šećera pa ih izvadite, prelijte hladnom vodom i ocijedite. Ogulite rajčice i nasjeckajte ih na kockice. Operite i posušite filete lososa i narežite ih poprečno na komade širine 1 cm. Oljuštite i nasjeckajte 2 ljutike. U posudi zagrijte 2 žlice maslaca, pirjajte ljutiku dok ne postane staklasta pa pospite s 2 žlice brašna.

Napravite ručak za manje od 5 eura! Fini tart, juha, paprikaš...
Napravite ručak za manje od 5 eura! Fini tart, juha, paprikaš...

Zalijte mlijekom i vrhnjem te zakuhajte uz miješanje. Zatim dodajte 400 ml vode od šparoga, sol, papar, muškatni oraščić i sok polovice limuna. Neka lagano kuha nekoliko minuta. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Namastite dno vatrostalne posude i prekrijte ga listovima lazanja. Na tijesto stavite malo šparoga, rajčice i umaka te pokrijte drugim redom tijesta.

Dreamstime

Na tijesto slažite losos pa ga potom prelijte umakom. Ponavljajte postupak, a za zadnji sloj ostavite šparoge i rajčice te ih prelijte umakom. Po umaku pospite naribani parmezan. Lazanje sa šparogama i lososom pecite u pećnici 35-40 minuta.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0