U posudu za pečenje posložite prvi red lazanja i prelijte dijelom bešamela, mješavinom patlidžana i sira, dodajte kolutiće rajčica, ocijeđene inćune, bosiljak...
Lazanje s inćunima - patlidžan umjesto tijesta savršeno paše
Sastojci:
- 200 g lazanja
- 2 limenke inćuna u maslinovu ulju
- 2 patlidžana
- 250 g rajčica
- 1/2 crvenog luka
- 200 g tvrdog sira
- 100 g mozzarelle
- 2 žlice maslinova ulja
- listovi bosiljka
- sol
- papar
- 4-5 mini rajčica
Bešamel:
- 40 g maslaca
- 40 g brašna
- 5 dl mlijeka
- 50 g paremzana
- sol
- papar
- mušaktni oraščić
Priprema:
Patlidžan narežite na tanke ploške, posolite i ostavite neko vrijeme dok ne ispuste tekućinu. Ocijedite ih i prepržite u grill tavi na malo ulja sa sjeckanim lukom. Narežite rajčice na kolutiće i pomiješajte ribani sir s patlidžanima. Pripremite bešamel umak; svijetlo prepržite na otopljenom maslacu brašno, zalijte s mlijekom i miješajte dok ne dobijete gusti glatki umak.
Začinite ga solju, paprom i muškatnim oraščićem, te umiješajte ribani parmezan. U posudu za pečenje posložite prvi red lazanja i prelijte dijelom bešamela, mješavinom patlidžana i sira, dodajte kolutiće rajčica, ocijeđene inćune, bosiljak i završite novim redom lazanja.
Ponovite nekoliko redova dok ne potrošite sve sastojke. Zadnju lazanju premažite bešamelom i posložite nekoliko ploška patlidžana, inćuna i cherry rajčica. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C, izvadite i dodajte izmrvljenu mozzarellu te vratite u pećnicu dok se ne rastopi.