Od 1881. godine KOTANYI je sinonim za vrhunske začine i začinsko bilje najviše kvalitete. Njima se strastveno posvećujemo, kako tada, tako i danas
Kvaliteta i tradicija u proizvodnji začina duga 130 godina
Tvrtka Kotányi ubraja se u najuspješnija i tradicijom najbogatija obiteljska poduzeća u Austriji. Poznati imperij začina sa sjedištem u Wolkersdorfu, austrijskoj Vinskoj četvrti, danas vodi Erwin Kotanyi, četvrta generacija iste obitelji:
Začini i začinsko bilje više su od stoljeća strast moje obitelji. 130 godišnja povijest poduzeća naš je ponos, a istodobno i obveza za budućnost. Inzistiramo na najvišoj kvaliteti sirovina, kako tada, tako i danas. To garantira ime Kotányi.
„Tvoja ideja ne mora biti velika – samo mora promijeniti svijet“ – Janos Kotányi
Sve je počelo davne 1881. godine kada je Janos Kotanyi otvorio svoj prvi mlin za preradu paprike u mađarskom Szegedinu. Posebno se proslavio dvadesetak godina kasnije kada Carski dvor ocjenjuje i prepoznaje kvalitetu Kotanyi paprike, te ga bečki car imenuje ekskluzivnim dobavljačem. Kamen temeljac za uspjeh bio je položen, a recept za delikatesnu papriku ostao je do danas, strogo čuvana tajna. Brz gospodarski rast tijekom „zlatnih dvadesetih“ donio je veliki napredak. Već poznati mlin za preradu paprike nadopunio se mlinom za začine, te utemeljio podružnice u Budimpešti, Berlinu, Münchenu, Bostonu i New Yorku.
Oduševljenje šarenim svijetom začina, zahtijevanje najviše kvalitete proizvoda, inovativne ideje te trend i potrebe kupaca, oduvijek su recept za uspjeh unutar obitelji Kotanyi.
Zahvaljujući bogatoj tradiciji i modernom managementu tvrtka KOTANYI narasla je do međunarodnog koncerna koji posluje u brojnim zemljama Europe. Danas KOTANYI u svom asortimanu ima oko 350 različitih začina i proizvede oko 240 različitih mješavina začina. Vođeni visokim zahtjevima kvalitete proizvoda, KOTANYI drži vodeću poziciju na tržištu začina i začinskih mješavina.
Užitak je savršen tek kada je kvaliteta u redu!
Temelj svakog vrhunskog začina je kvaliteta biljke. Sve ove godine gradili smo važne kontakte s našim partnerima u regijama za uzgoj. Birane su regije u kojima klima i tlo za uzgoj biljke garantiraju najbolje moguće sorte.
Kombinacija stručnog znanja i brižnosti dala je najbolje moguće rezultate uz korištenje vrhunske tehnologije prerade. Prerada naših proizvoda spoj je tehnike i osjećaja. Začini i začinsko bilje pažljivo se obrađuju prije nego što se pakiraju kako bi se očuvale dragocjene arome. Osigurani su optimalni uvjeti kod sušenja, mljevenja, rezanja te prosijavanja. Vrhunska kvaliteta KOTANYI začina potvrđena je globalno važećim standardima (HACCP, ISO 9001:2000, IFS, BIO certifikat), koji garantiraju stalnost kvalitete i zdravstvene ispravnosti. Dodatno se provodi proces parne sterilizacije paprike i papra, gdje se pod visokom parom uništavaju sve bakterije koje se mogu nalaziti u začinima.
Inovacija kao recept uspješnosti!
Začini su više od običnog dodatka jelu, oni djeluju inspirativno, kreativno i potiču individualnost. S toga smo s novim dizajnom začina u vrećicama približili taj inovativni duh. Osim dizajna, izmijenjena je i kvaliteta materijala radi održavanja svježine namirnica. Cijela godina u znaku je 130-tog rođendana, pa će nam jesen biti bogatija za limitirano izdanje KOTANYI slatke delikatesne paprike 100g + 30g GRATIS. Zanimljivo retro pakiranje koje podsjeća na početak proizvodnje paprike.
Tradicija je pisana paprikom, a dovela je do toga da danas začini čine kuhanje uzbudljivim. Začiniti neko jelo donosi radost onima koji kuhanju, a onima koji kušaju donosi nezaboravan užitak jedinstvenog i neponovljivog okusa. U tom mirisu i okusu nastojite maksimalno uživati.
Evo kojim bolestima je sklon svaki znak Zodijaka: Ovan neka pazi zube, Lav srce, Vaga leđa...
FOTO Ovi slavni frajeri tvrde da su spavali s tisućama žena: 'Ne ponosim se, bilo ih je 10.000!'
FOTO Ove djevojke osvojile su srca igrača Hajduka i Dinama