Obavijesti

Sport

Komentari 2

Kuzmanović se ozlijedio, stiže novi golman! Načinović: Cindrić i Karačić nam jako nedostaju...

Kuzmanović se ozlijedio, stiže novi golman! Načinović: Cindrić i Karačić nam jako nedostaju...
3

S Argentinom je uvijek li-la, i gubili smo od njih, moramo biti puno čvršći u obrani. Nije im došao najvažniji igrač, igraju malo divlje, a mi moramo osvjetlati obraz, rekao je Luka Lovre Klarica

VIDEO

Nakon poraza od Norveške 32-26, hrvatski rukometaši u subotu ogledom s Argentinom (13.45, RTL) nastavljaju nastup na Gjensidige kupu u Oslu. Hrvatska je od Argentine izgubila na startu Svjetskog prvenstva u Portugalu 2003. godine, pa je potom postala svjetski prvak, kao i u drugom krugu SP-a u Egiptu 2021. godine, čime je našima zatvorila vrata četvrtfinala pa je Hrvatska završila 15. Nikad lošija. Naši su rukometaši gauče svladali dvaput na SP-u i jedanput na OI-ju.

Pokretanje videa...

Okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije uoči nastupa na turniru Gjensidige Cup 2024. 02:36

Naše posljednje slavlje je ono iz Rio de Janeira 27-26 pogotkom sa sedam metara nakon što Domagoj Duvnjak ukrao loptu Argentincima, koji su ga grubo faulirali, pa je devet sekundi prije kraja današnji kapetan zabio za prve bodove u Brazilu.

Argentina je na ovaj turnir stigla bez ponajveće zvijezde Diega Simoneta, koji se ozlijedio u okršaju Kiela i Montpelliera u četvrtfinalu Lige prvaka. Nema ni Federica Gastona Fernandeza (34) ni Ramira Martineza (28). Glavni su aduti golman Sportinga Leonel Maciel (35), srednjak Cience Pablo Simonet (32)...

Croatia - Austria

Što se Hrvatske tiče, Dominik Kuzmanović je osjetio probleme s preponom i više neće igrati na ovom turniru. Nakon povratka u Zagreb organizirat će se detaljan pregled. Umjesto njega u sastav ulazi Filip Ivić.

- Prvih smo 15-ak minuta protiv Norveške igrali dosta dobro, koštao nas je povratak u obranu, Norvežani žive od kontri, i u drugom poluvremenu 7-8 minuta nismo zabili gol. S Argentinom je uvijek li-la, i gubili smo od njih, moramo biti puno čvršći u obrani. Nije im došao Simonet, najvažniji igrač, igraju malo divlje, moramo biti spremni. I moramo osvjetlati obraz te pokazati da utakmica s Norveškom nije naša prava slika. Napad mora biti brži, a obrana čvršća - rekao je Luka Lovre Klarica, a Veron Načinović dodao je:

Croatia - Austria

- Nismo igrali najbolje, nedostaju nam Cindrić i Karačić, bez njih je drugačija slika. Ali prijateljska je utakmica i ne treba se zamarati previše, nije to pravi pokazatelj. Argentine ima malo drugačiji stil, divljiji, i bit će zanimljivo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić