Obavijesti

Sport

Komentari 3

VIDEO Poslušajte novu himnu 'vatrenih'! Vrsaljko: Teško je, zaboravim da više nisam igrač

VIDEO Poslušajte novu himnu 'vatrenih'! Vrsaljko: Teško je, zaboravim da više nisam igrač
6

'Najbolja kad je najteže' nova je himna hrvatske reprezentacije, a izvode je Tiho Orlić i Opća opasnost. Premijerno je pjesma predstavljena u Zagrebu. U spotu glume Dalić, Modrić, Vrsaljko, Mandžo...

VIDEO

Hrvatski nogometni savez i gosti predstavili su u Zagrebu novu himnu hrvatske nogometne reprezentacije. Pjesma "Najbolja kad je najteže" premijerno je predstavljena, a oduševila je prisutne. Izvode je Tiho Orlić i grupa Opća opasnost.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Predstavljena je službena himna hrvatske nogometne reprezentacije 01:44

- Čovjek se naježi kad sluša ove riječi, još kad vidimo spot i ove igrače. Ovo je pokazatelj poruka koje mi kao savez i reprezentacija propagiramo godinama. Najbolji kad je najteže. Čestitke svima na odlično odrađenom poslu. Naši navijači pronaći će se u pjesmi. Bit ćemo svi uz reprezentaciju i uživat ćemo u ovoj pjesmi - rekao je Marijan Kustić, predsjednik HNS-a.

Zagreb: Predstavljena je službena himna hrvatske nogometne reprezentacije "Najbolja kad je najteže”

U spotu se u uvodnoj sceni pojavljuje izbornik Zlatko Dalić. Perom i tintom na papir piše: "Najbolji kad je najteže". Na stolu su uz njega tri medalje koje je osvojio s Hrvatskom: srebro iz Rusije, bronca iz Katra i srebro iz Lige nacija u Nizozemskoj.

Osim Dalića, u spotu je s broncom iz 1998. Aljoša Asanović, potom Luka Modrić sa srebrom iz 2018. Tu su i Bruno Petković, Domagoj Vida, Ivica Olić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko, Mario Mandžukić... Kao i Vedran Ćorluka, koji u spotu biciklira, što mu je omiljeni hobi.

Okupljenima se obratio i Šime Vrsaljko, novi ambasador HNS-a i reprezentacije.

- Fenomenalno iskustvo. Sam projekt kad nam je prezentiran... Znao sam da će biti dobro. Sve ono što predstavlja HNS je uvijek bilo fenomenalno. Da će biti ovako dobro, nisam očekivao. Pjesma je emocija, sve ono što je hrvatska reprezentacija. Slušajući ovu pjesmu i vraćajući se u igračke dane..., ova pjesma pokreće, stvara sinergiju. Mislim da je to fenomenalna stvar - rekao je Šime Vrsaljko.

Zagreb: Predstavljena je službena himna hrvatske nogometne reprezentacije "Najbolja kad je najteže”

Nekoliko riječi kazao je i Tiho Orlić.

- U glavi mi je bilo maksimalizirati sve. Napraviti nešto što još nije viđeno. To smo i dobili. Htio sam da ne bude tipična navijačka pjesma. Htio sam napraviti nešto što će ostati. Sad se naježim kad pričam o tome. Htio sam opisati što smo to mi, koja su bila naša stremljenja i nadanja, nas kao države. Htio sam da ne idemo iz perspektive da smo mali, već da smo osvajači medalja, da smo veliki. To je hrvatska reprezentacija i pokazala. Ovo je najveća pozornica ikad izgrađena u Hrvatskoj za snimanje nekog spota. Presretan sam kako je sve ispalo i mislim da ovo nije kraj - rekao je Tiho Orlić.

Publici se obratio i Pero Galić, pjevač grupe Opća opasnost.

- Izuzetno smo sretni i zahvalni što smo dobili priliku za ovu pjesmu. Kome ne zaigra srce kad vidi kockice?! Nadam se da će pjesma dodatno motivirati i navijače. Sreća što je rock n' roll konačno stigao na svoje mjesto, da poveže ovu priču. 

Zagreb: Predstavljena je službena himna hrvatske nogometne reprezentacije "Najbolja kad je najteže”

Kustić je nastavio:

- Pokušavam što više biti s reprezentacijom. Mi uistinu jesmo jedna velika obitelj. Ozračje je odlično. Dečki se polako priključuju reprezentaciji. Još očekujemo i Luku Modrića. Želimo mu da osvoji još jednu Ligu prvaka. On je najveći ikad što se Hrvatske tiče. Odnosi u reprezentaciji su odlični. Jedinstvo, zajedništvo, obitelj, poniznost i, ono najbitnije, domoljublje. Sve to drži nas zajedno i stvara veliki rezultat - rekao je Kustić.

Zagreb: Predstavljena je službena himna hrvatske nogometne reprezentacije "Najbolja kad je najteže”

Još nekoliko rečenica kazao je Vrsaljko:

- Sretan sam kao čovjek i bivši reprezentativac. Kao bivši reprezentativac, sve ono što sam promovirao kroz nogomet igrajući ga sa svetim dresom... Nastojat ću i u ovoj ulozi prenijeti emociju. Ona je bitna u svemu što radite. Nastavit ću u istom tonu. Ovo ozračje... To trebamo, to nas pokreće. Vjerujem da ćemo biti pravi, oni stari. Kako je biti uz teren? I ranije kad sam dolazio u reprezentaciju bilo je slobodnog vremena, a sad ga imamo i napretek. Imam s dečkima bliskost. Na momente zaboravim da više nisam igrač. Morat ću to zatomiti kad krenu utakmice.

Tiho Orlić i Opća opasnost u petak će svirati u Županji. Mjestu gdje je nogomet u Hrvatskoj počeo, gdje je nađena prva nogometna lopta... Simbolično.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...
KAKO JE DOŠAO U DINAMO?

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...

Plus+ Martin je rođen u Zürichu (iako svugdje piše u Splitu), ima dva brata nogometaša, a Nenad Bjelica za njega kaže: 'Da igra u Benfici ili Portu već bi vrijedio 100 milijuna eura'...
Što točno želi Osijek? Ovakva igra je ispod svake razine kluba
DOJMOVI S DROSINE

Što točno želi Osijek? Ovakva igra je ispod svake razine kluba

Plus+ Federico Coppitelli je "preživio" ispadanje od azerbajdžanske Zire i veliku krizu na startu prvenstva, ali kada Osijek protiv Istre prvi put u okvir zapuca u 84. minuti, znači da neke stvari ne štimaju