Obavijesti

Sport

Komentari 41

Baturina: Ispada da Petko više asistira meni nego ja njemu! Navijači pjevali Liviju: 'Ostani'

Baturina: Ispada da Petko više asistira meni nego ja njemu! Navijači pjevali Liviju: 'Ostani'

Ovo nismo zaslužili, oni su imali samo jednu šansu u prvom dijelu, mi svoje nismo iskoristili. Poraz sad, a pobjeda u ligi? Titula je titula..., rekao je Filip Krovinović, a Šarlija je naglasio: 'Kad se igrači Dinama izležavaju i ne žele igrati, znaš da nas se boje'

VIDEO

Nogometaši Dinama su po osmi put u povijesti osvojili trofej Superkupa. Pred 17.707 gledatelja na Maksimiru, Zagrepčani su sezonu otvorili novim peharom u vitrinama. Hajduk je pružio dobru igru, imao šanse, ali presudio je pogodak Martina Baturine iz drugog dijela. Idući derbi igra se već za šest dana, u petak, kada kreće nova sezona HNL-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zagreb: Policija u Lučkom dočekuje Torcidu 01:10

- Osjećaj je sjajan, stvarno, prvi trofej u karijeri u Dinamu. Ne može biti ljepše. Sve je bilo stvarno sjajno, stadion, naši navijači su nas nosili cijelu utakmicu. Bili smo bolji i pobijedili. Ambijent, navijači, sve je bilo na nivou. Ne može biti ljepši debi. Dobra, tvrda utakmica, obje momčadi došle su s namjerom da se čvrsto brane. Ali mi kad igramo kod kuće, nastojimo igrati napadački, to je bilo u većini utakmica. Oni su se tvrdo branili, ali zasluženo smo pobijedili - rekao je nakon utakmice Petar Sučić, koji je u Superkupu debitirao za Dinamo, pa dodao:

- Moja igra? Kad uđeš pred kraj utakmice i braniš rezultat, nastojiš dati sve od sebe. Odradio sam posao i okrećem se idućem tjednu. Očekujem istu, tvrdu utakmicu. Bit će teško, ali nadam se pobjedi i dobrom otvaranju prvenstva. Iskreno, nastojali smo se smiriti prije utakmice. Nisam imao nikakvu tremu, jedva sam čekao da uđem.

Gdje ide dres?

- Dres šaljemo za akciju, rekli su nam da ga ostavimo. Ne znam točno o čemu se radi.

Junak današnjeg derbija bio je Martin Baturina.

- Dobra utakmica, dobar Hajduk, sretan sam što sam zabio gol i to je to. Ne brojim koji mi je to gol Hajduku. Specijalist za Hajduk? Nisam posebno motiviran, derbi je, svi su motivirani, valjda mi se na Maksimiru otvori, sretan sam zbog toga. Novi derbi u petak? Definitivno je Superkup važniji, igra se za trofej, u prvenstvu ima mjesta za ispravak. Moramo pobijediti obje i to je to - rekao je strijelac jedinog gola pa dodao:

- Čudno zvuči, ali ispada da više Petković asistira meni nego ja njemu! Već sam mu zahvalio, više ne znam što bih rekao o njemu, funkcioniramo jako dobro.

Zagreb: Martin Baturina doveo Dinamo u vodstvo

Dominik Livaković po drugi je put u karijeri podigao trofej kao kapetan Dinama. Vratar hrvatske nogometne reprezentacije bio je na visokoj razini i u Superkupu, a poslije utakmice dobio i ovacije sa sjeverne i zapadne tribine. Nismo imali dojam da se Livi oprašta od Dinamovih navijača, ali nogomet piše čudne priče, tko zna što najboljem hrvatskom golmanu donosi sutra.

- Livi, ostani, Livi, ostani - pjevali su u tim trenucima sjever i zapad.

Livaković je navijačima odgovorio pljeskom, a onda poveo suigrače na proslavu ispod sjeverne tribine.

- I na strani i kod kuće, Livi brani nemoguće - nastavili su glasno skandirati Bad Blue Boysi.

Livaković nastavlja trenirati u Maksimiru, nastavlja i osluškivati ponude s europskog tržišta. Vidjet ćemo do kada, a već u petak Livi bi opet trebao braniti protiv Hajduka.

Zagreb: Dinamo svladao Hajduk 1:0 te osvojio prvi trofej u sezoni

S druge strane, današnji kapetan Hajduka Filip Krovinović imao je malo razloga za slavlje.

- Stvarno smo svi tužni, ovo definitivno nismo zaslužili. Oni su imali samo jednu šansu u prvom poluvremenu, mi svoje nismo iskoristili. Primimo gol iz jedne glupe pogreške, ne zabijemo, ne možemo očekivati da ćemo se vratiti. Idemo dalje.

- Crveni karton Leke? Mi smo profesionalci, to se dogodi u žaru borbe. Vjerojatno ga neće biti u idućem kolu, ali mi znamo što trebamo raditi, s trenerom ili bez njega. Poraz sad, a pobjeda u ligi? Titula je titula, ali trebamo se što prije prebaciti na taj petak i očekivati pobjedu tad.

Zvonimir Šarlija je naglasio:

- Kad se igrači Dinama izležavaju i ne žele igrati, znaš da nas se boje!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 41

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!