Ako želite da vam sjećanje na more ostane još neko vrijeme u mislima, pripremite si ovu krepku riblju juhu koja će vas mirisom i okusom vratiti negdje na obalu
Krepka riblja juha idealna je kada želite nešto lagano i fino
broj osoba: 6
priprema: 45 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
1 kg bijele ribe (škrpina, grdobina, ugor, lokarda), 15 dag riže ili noklice, 1/2 dl maslinova ulja, 4-5 mrkve, glavica luka, 3 režnja češnjaka, lovorov list, bijelo vino po želji, 2 krumpira, korijen peršina i 1/2 vezice peršinova lista, sol, papar, 2 l vode, vinski ocat po želji
Priprema:
U lonac složite očišćenu ribu, korjenasto povrće, češnjak, lagano preprženi luk, lovor i papar u zrnu. Prelijte vodom i stavite kuhati. Kad zakuha, smanjite vatru, dodajte maslinovo ulje i kuhajte 20-30 minuta ovisno o veličini ribe, polupokriveno. Kad se riba počne odvajati od kostiju, juhu procijedite, a ribu izvadite i očistite od kostiju. Procijeđenu juhu vratite na vatru, posolite prema ukusu, dodajte rižu (ili ukuhajte noklice) i kuhajte još desetak minuta. Rižu možete prokuhati i posebno.